Νέες πτήσεις από τη Γερμανία στο Αεροδρόμιο Σητείας
αεροδρόμιο Σητείας

Μετά την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ από την Σκανδιναβία την προηγούμενη Πέμπτη,  ξεκίνησαν χθες και οι πτήσεις της CONDOR από την Γερμανία, το Μόναχο, την  Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ  για πρώτη φορά στον αερολιμένα Σητείας.

Πρόκειται  για τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως κάθε Κυριακή,  που θα εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν.

Το πρώτο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Σητείας “Βιτσέντζος Κορνάρος” χθες περίπου στις 10 το πρωί . Ακολούθησε  15 λεπτά αργότερα το δεύτερο.  Σε αυτά επέβαιναν αντίστοιχα 180 και 162 επισκέπτες . Το   απόγευμα προσγειώθηκε και η τρίτη πτήση από την Γερμανία .

Οι επισκέπτες  θα απολαύσουν τις διακοπές τους στην περιοχή της Σητείας, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, δηλαδή σε όλο σχεδόν το Νομό Λασιθίου  .

Μάλιστα εκτάκτως χθες το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σητείας ακόμη ένα μικρό αεροσκάφος – μεταφέροντας 46 επιπλέον άτομα από τη Γερμανία .

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ξένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι επισκέπτονται το Νομό Λασιθίου με τους οποίους συνομίλησε ο Δήμαρχος Σητείας κ Θοδωρής Πατεράκης προσφέροντας τους ενημερωτικό υλικό και τοπικά γλυκά . Επίσης στην υποδοχή συμμετείχαν  και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κα Ελένη Πλατανάκη  και ο Διευθυντής  του Hotel Daios κ. Χρήστος Τασσάκος.

Τοπικά γλυκά και ρακί προσέφεραν για το καλωσόρισμα μέλη της Σχολής Παραδοσιακών Χορών Βεζυράκη

Με αφορμή την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ από τη Γερμανία και την άφιξη των πρώτων αεροσκαφών χθες ο Δήμαρχος Σητείας εστίασε στην εμπιστοσύνη των Γερμανών στο ασφαλές, όπως τόνισε , αεροδρόμιο <<  το οποίο έχει ανοίξει στην ουσία μία πύλη εισόδου σε όλο το Νομό Λασιθίου . Διότι κάποιοι από τους  επιβάτες θα διασπαρθούν σε όλο το Νομό . Η προσπάθεια να καταστεί το αεροδρόμιο της Σητείας μία ασφαλής πύλη εισόδου για όλο το Νομό Λασιθίου , έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς . >>

Ο κ Πατεράκης ευχαρίστησε παράλληλα  όλους όσοι  έχουν προσπαθήσει για να αυξηθούν οι πτήσεις φέτος στη Σητεία τονίζοντας ότι <<οι προσπάθειες του Δήμου με τον ΟΑΣ  θα συνεχιστούν διότι αυτή η υποδομή πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλου του Νομού Λασιθίου. Πρέπει επίσης όλοι οι συμπολίτες μας να βοηθήσουν ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή, γιατί η πρώτη εικόνα είναι αυτή που μετράει . >>

Εξέφρασε όμως κι ένα παράπονο αναφέροντας ότι αν δεν υπήρχαν οι διαμαρτυρίες ανθρώπων κατά καιρούς για τη δημιουργία μεγάλων τουριστικών επενδύσεων κι αυτές είχαν γίνει , σήμερα τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά για τον τόπο. Θα πρέπει λοιπόν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι η μονοδιάστατη αντιμετώπιση μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, να καταστεί δηλ. η περιοχή μας προορισμός . Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη του πολυεπίπεδου τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, με σκοπό να καλύψει πλήρως τα ενδιαφέροντα του σύγχρονου και επιλεκτικού επισκέπτη. Για αυτό όμως απαιτούνται συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή τουριστική σεζόν και πρόσθεσε ότι <<η φετινή σεζόν για την περιοχή μας , την Κρήτη και την Ελλάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς . Η κίνηση στην περιοχή της Σητείας εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Θα πρέπει ο καθένας από τη θέση, όπου βρίσκεται, να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Την ικανοποίηση του για την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ από την Γερμανία εξέφρασε και ο κ Τασσάκος εστιάζοντας επίσης στον σημαντικό ρόλο του αεροδρομίου της Σητείας . Ακόμη μίλησε με θερμά λόγια για τη δραστηριοποίηση της CONDOR στην περιοχή .

Στην πρώτη πτήση από τη Γερμανία μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο Έλληνες που πριν από πολλά χρόνια έμεναν στη Σητεία ενώ τώρα διαβιούν στο εξωτερικό . Δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την επίσκεψή τους στην περιοχή προκειμένου  να απολαύσουν τις διακοπές τους επισημαίνοντας ότι τώρα που έχουν τη δυνατότητα , θα την αξιοποιήσουν και  ήδη έχουν προγραμματίσει και το επόμενο ταξίδι τους στη  Σητεία τον  προσεχή Σεπτέμβριο.

από τον Δήμο Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos