νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου επίσκεψη Θραψανιώτη
στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Μανόλη Παπαδάκη

στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης τη Δευτέρα 20/2/2017 με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Βουλευτής  ευχήθηκε καλή  επιτυχία στο έργο του και διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει κάθε βοήθεια  για την στήριξη του έργου της αστυνομίας και την κάλυψη των αναγκών  της  σε κάθε προσπάθεια που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και θα  εμπεδώνει το αίσθημα  ασφαλείας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, τόσο άμεσες όσο και μεσοπρόθεσμες, για όλες τις πόλεις της Π. Ε. Λασιθίου που δεν χρησιμοποιούνται δημόσια κτίρια για τη στέγαση των τμημάτων. Ο Βουλευτής ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαδικασίας παραχώρησης των Ειρηνοδικείων στους δήμους Οροπεδίου και Αγίου Νικολάου καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησης και άλλων δημοσίων κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του σχεδιασμού της Αστυνομίας στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης και η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, να  διευκολυνθεί η εξυπηρέτησή τους και να αξιοποιηθούν οι νέοι θεσμοί, όπως η κινητή μονάδα.

Σχετικά με τη στελέχωση, διαπιστώθηκε η σχετική βελτίωση και η ανάγκη για παρά πέρα ενίσχυση με προσωπικό .

Ως προς την εγκατάσταση των προσφύγων εκτιμήθηκε ότι  αν προχωρήσει με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν   με την Τ. Α.,  η φιλοξενία  συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων δεν θα δημιουργήσει  κανένα πρόβλημα.

Το Γραφείο Τύπου του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos