ότι απέμεινε μετά την επιδρομή της συμμορίας με τα αλυσοπρίονα
ότι απέμεινε μετά την επιδρομή της συμμορίας με τα αλυσοπρίονα

H μαφία των καταστροφέων των ελαιώνων με τα αλυσοπρίονα ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στον Ευαγγελισμό Καστελίου Πεδιάδος Ηρακλείου στην Κρήτη.
Κατά πληροφορίες πριν δύο ημέρες τρία άτομα,  πιθανόν κάτοικοι Θραψανού  δυο Ρουμάνοι στην καταγωγή και ένας  Έλληνας η άλλα πρόσωπα, μέρα μεσημέρι σαν να μην συνέβαινε τίποτε,  μετέβηκαν στην περιοχή του Ευαγγελισμού  Καστελιου στις περιοχές  “Γέρο Δρύ” και “Λειβαδάκια” σε τρία ελαιόφυτα, με ένα   φορτηγό χρώματος κόκκινου και  με αλυσοπρίονα κατέστρεψαν εκατό (100) περίπου ελαιόδεντρα ιδιοκτησίας  κατοίκου επίσης  Ευαγγελισμού  Καστελίου .  Φόρτωσαν τα ξύλα στο φορτηγό  και εξαφανίστηκαν μέσα από χωματόδρομους της περιοχής. Ο τρόπος δράσης,  το θράσος τους  και η άνεση τους  δείχνει ότι γνώριζαν επακριβώς τα συγκεκριμένα κτήματα και τα συγκεκριμένα δέντρα  και τον ιδιοκτήτη τους.

Πιθανόν πρόκειται για άτομα  δούλευαν στην περιοχή  ως εργάτες ελαιοσυλλογής .  Τους παραπάνω  είδαν άτομα γειτονικών ιδιοκτησιών αλλά δεν υπέθεσαν  ότι  κατέστρεφαν τα ελαιόδεντρα, νομίζοντας ότι τους είχε βάλει η ιδιοκτήτρια για κλαδέματα..   Το γεγονός  αυτό  θυμίζει μαφιόζικη νοοτροπία. Η θρασύτητά τους και  ασυδοσία τους είναι σίγουρο ότι θα τους οδηγήσουν και σε άλλες ιδιοκτησίες αφού γνωρίζουν ότι η ατιμωρησία  αλλά και η αδιαφορία των ντόπιων να καταγγείλουν αμέσως το γεγονός στην αστυνομία είναι σύμμαχός τους .

Η Αστυνομία πρέπει  να κινηθεί   άμεσα για την ανακάλυψη των δραστών και την παραδειγματική τιμωρία τους αφού είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν.. Το ίδιο οφείλει να πράξει  άμεσα και ο δήμος Μίνωα  και να παρέμβει στις αρχές   και να  προστατέψει  τις περιουσίες  των κατοίκων της περιοχής.  Πρέπει όμως και οι ίδιοι οι κάτοικοι να είναι ποιο αλληλέγγυοι στους συγχωριανούς τους να μην αδιάφοροι και   να α βοηθήσουν τις Αρχές  καταγγέλλοντας τέτοιες πράξεις .Γιατί αν καεί το σπίτι του διπλανού σου θα αρπάξει και το δικό σου λέει μια λαϊκή παροιμία

Φανταστείτε δε τι έχει να γίνει αν   το γεγονός αυτό να βρει και άλλους μιμητές.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos