Νήσος Κάρπαθος ονομάστηκε το νέο ATR42-500 της Sky Express
το Νήσος Κάρπαθος

Οι κάτοικοι της Καρπάθου υποδέχθηκαν στις 11/11 και ώρα 17: 30  την πρώτη πτήση του “Νήσος Κάρπαθος”, του νέου αεροσκάφους της Sky Express, τύπου ATR,

που εντάχθηκε ήδη στα δρομολόγια της εταιρείας “Αθήνα-Κάρπαθος” και “Ρόδος- Κάρπαθος-Κάσος”. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής ονοματοδοσίας, για το νέο αεροσκάφος, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Sky Express,  o Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ.κ . Αμβρόσιος,  ο Ιερός Κλήρος,    οι εκπρόσωποι των πολιτικών  και στρατιωτικών αρχών καθώς και  τουριστικοί και   παραγωγικοί φορείς της Καρπάθου. .

Νήσος Κάρπαθος το νέο ATR42-500

«Είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει τη ξεχωριστή θέση που έχει η Κάρπαθος στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας μας», επισήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Sky Express, κ. Θεόδωρος Κροκίδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για νέα αεροσκάφη και αύξηση των προορισμών και των δρομολογίων. «Με περισσότερες από 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 25 προορισμούς σε όλη τη χώρα, η Sky Express παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών», τόνισε κ. Κροκίδας που μίλησε και για τα επόμενα βήματα της εταιρείας. «Στόχος μας για το επόμενο έτος είναι να προσεγγίσουμε τον αριθμό-ρεκόρ των 500.000 επιβατών και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης τόσο των νησιών μας όσο και προορισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ως τον «καλύτερο πρεσβευτή της Καρπάθου σε ολόκληρη τη χώρα» χαρακτήρισε το νέο αεροσκάφος, ο Δήμαρχος Καρπάθου  κ. Ηλίας Λάμπρος, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η αποδοχή από την εταιρεία της πρότασής του Δήμου Καρπάθου να ονομαστεί το νέο αεροσκάφος “Νήσος Κάρπαθος”». Επίσης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «Είμαστε πεπεισμένοι, ότι προτεραιότητα  της Εταιρείας σας, είναι η ασφάλεια, η άνεση, η εξυπηρέτηση των Καρπαθίων επιβατών και όχι μόνο…»

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, κ. Γιάννης Μηνατσής, τόνισε ότι τα νέα δρομολόγια θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση της Περιφέρειας για το γεγονός ότι από τους 25 προορισμούς της Sky Express, οι 11 αφορούν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 5 των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια) και 6 των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Νάξος, Σύρος). «Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν στο δίκτυο της Sky Express όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να διατηρήσει η εταιρεία τις προσιτές τιμές που έχει», κατέληξε ο κ. Μηνατσής.

Η Τελετή Ονοματοδοσίας έκλεισε με μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου  και μπουφέ  που παρέθεσε ο Δήμος.

Νήσος Κάρπαθος το νέο ATR42-500, η ομιλία του δημάρχου Καρπάθου:

Με πολλή χαρά, υποδεχόμαστε σήμερα την Sky Express και το νέο αεροσκάφος της με το όνομα  ΝΗΣΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

       Συγχαίρω την εν λόγω πρωτοβουλία γιατί η  ονοματοδοσία  του αεροσκάφους με το όνομα  ΝΗΣΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ αν και είναι μία πράξη κυριολεκτική, ουσιαστικά όμως συμβολίζει  το δικαίωμα  των ακριτικών νησιών και της ακριτικής Καρπάθου για μία  αεροπορική συγκοινωνία που θα ανταποκρίνεται με πολιτισμό και συνέπεια  στις απαιτήσεις των Καρπαθίων και θα συνδέσει ενδοπεριφερειακά το νησί μας.

Εύχομαι να είναι καλορίζικο το αεροσκάφος  και το όνομα ΝΗΣΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ πραγματικά να φέρει γούρι να κατακτήσει η εταιρεία σας τους αιθέρες. Για την ιστορία, επιβάλλεται  να πω ότι:  Για το όνομα ΚΑΡΠΑΘΟΣ και την προέλευσή του  υπάρχουν πολλές εκδοχές.

Θρύλος του νησιού αναφέρει ότι επειδή οι πρώτοι κάτοικοι αγαπούσαν υπερβολικά τον τόπο τους, έκλεψαν τους Ολύμπιους θεούς και τους έφεραν εδώ. Για την πράξη αυτή, ονομάστηκαν Αρπάθεοι.

 Αργότερα μετατράπηκε σε Καρπάθεοι και τέλος σε Καρπάθιοι οπότε και η Κάρπαθος. Ο Όμηρος την ονομάζει Κράπαθο σύμφωνα με αναφορά στα Γεωγραφικά του Στράβωνα .

Όπως και να έχουν τα πράγματα η  Κάρπαθος έχοντας  δώσει το όνομά της στο πέλαγος που την περιβρέχει, στο Καρπάθιο Πέλαγος, χαρίζει σήμερα το όνομά της και στον εναέριο χώρο,  σε αεροσκάφος  της Εταιρείας SKY EXPRESS και είναι μεγάλη η τιμή για μας.   Ένα δικό σας αεροσκάφος θα πρεσβεύει  το όνομα  του αγαπημένου μας νησιού  σε όποια αεροδρόμια και αν ταξιδέψει…

Κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι προτεραιότητα  της Εταιρείας σας, είναι η ασφάλεια, η άνεση, η εξυπηρέτηση   των Καρπαθίων επιβατών και όχι μόνο…

Εύχομαι  από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο και να αποτελέσει  την απαρχή για αύξηση  του αεροπορικού στόλου σας.

 Ο Δήμαρχος  Καρπάθου  δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του και με έμμετρο τρόπο:

«Σηκώσατε την Κάρπαθο, ψηλά και της αξίζει.

Το αεροσκάφος Κάρπαθος, τους ουρανούς να σκίζει…

Πολύ ψηλά στους ουρανούς πάντοτε να πετάει

και όπου προσγειώνεται την Κάρπαθο να πάει.

Πάντοτε να ‘ναι πρεσβευτής το σκάφος της Καρπάθου

κι όσοι δεν μας γνωρίζουνε να έρθουν να μας μάθου.”

Η Κάρπαθος να ΄ναι αφορμή – τύχη στην εταιρεία

για να πρωτεύσει σύντομα στην αεροπλοΐα.

Τη  Κρήτη με την Κάρπαθο θέλουμε να ενώσει

με τα δικά της τα φτερά – φτερά σε μας να δώσει.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos