Νίκος Ερωτόκριτος Κούνδουρος
Σωτηρία, Τίτος Κούνδουρος, Μ. Μακράκης

Νοσταλγία, θύμησες, ιστορία, ο τόπος, ο άνθρωπος, το περιβάλλον του και οι επιπτώσεις (καλές) που προκάλεσε στο τόπο του. Ο άνθρωπος, Νίκος Κούνδουρος, η αγάπη του για τον Ερωτόκριτο, η κλωστή που ξετυλίχτηκε από το 1965 έως το 2000 και σχεδόν μέχρι το 2017. Αίτια, ένα DVD και το Μουσείο Μανώλης Φουντουλάκης.

Λίγες μέρες πριν φύγει ο Νίκος Κούνδουρος είχε δωρίσει στη βιβλιοθήκη Μανώλης Φουντουλάκης ένα DVD, με αποσπάσματα από τις πρόβες του Ερωτόκριτου που ανέβηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το 2000 σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.

Αυτό το στοιχείο αποτέλεσε και το έναυσμα για την εκδήλωση “Νίκος Ερωτόκριτος Κούνδουρος” στο κοινοτικό κατάστημα της Ελούντας, όπου προβλήθηκαν κάποια αποσπάσματα από τις πρόβες και επίσης οι απαγγελίες μαθητών του δημοτικού σχολείου Ελούντας.

Νίκος Ερωτόκριτος Κούνδουρος
Ιάσων Ταβλάς Μαρίνα Φουντουλάκη

Η Μαρίνα Φουντουλάκη επιμελήθηκε και παρουσίασε την εκδήλωση, παρουσία και της Σωτηρίας Ματζίρη συζύγου του Νίκου και του εξαδέλφου του Τίτου Κούνδουρου. Ο Θανάσης Γιαπιτζάκης ερεύνησε όλη την ιστορία και ο Ιάσων Ταβλάς μίλησε για τη γνωριμία του με το Νίκο Κούνδουρο, με προβολή παράλληλα της μικρής του ταινίας “Συμπόσιο”.

Η βραδιά έκλεισε με μεζέδες που ετοίμασαν φίλες του μουσείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos