Νίκος Μαλλιαράκης, προσωπικότητα τροφή για τη σκέψη
σκηνή από το show του Nick the Greek την εποχή που δεν υπήρχε καν ο όρος karaoke

Σκηνή πρώτη: καλοκαίρι του 1968 ή 1969, μια κοπέλα, με τη χίπικη περιβολή της εποχής, ξυπόλητη, γυρνάει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με τη κιθάρα της και τραγουδάει, ως αερικό….. Ο Νίκος Μαλλιαράκης αντιλαμβάνεται ποια είναι και της ζητά να παίξει μερικά τραγούδια της στο Studio. Και ήρθε και έπαιξε. Ήταν η Joni Mitchell!!!

Σκηνή δεύτερη: Σχεδόν κάθε βράδυ ο Nick the Greek, έκανε το show του. Δεν υπήρχε ορχήστρα, αλλά σκέφτηκε και ουσιαστικά εφηύρε ότι σήμερα λέμε karaoke. Χρησιμοποιούσε ορχηστρικούς δίσκους και τραγουδούσε πάνω τους, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη κλπ.

Ο τίτλος ¨τροφή για τη σκέψη” έχει να κάνει με τον τρόπο, τη συμπεριφορά τη στάση ζωής.

ο Νίκος Μαλλιαράκης είχε ζήσει κάποιο διάστημα στην Αμερική. Είχε δει, ήξερε. Γι’ αυτό και το όνομα Studio Disco. Γι’ αυτό και το Nick the Greek. η εικόνα και το παρουσιαστικό. Δημιούργησε αυτόν τον χώρο εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Αμμούδι, κάνοντας κάτι νέο, διαφορετικό, πρωτότυπο, πρωτοφανές για την εποχή και το τόπο. Για χρόνια το σημείο είχε σαν αποτέλεσμα ο παραλιακός δρόμος να πλημμυρίζει από κόσμο.

Νίκος Μαλλιαράκης, προσωπικότητα τροφή για τη σκέψη

Από κει πέρασαν πολλοί καλλιτέχνες, δημιουργοί και χιλιάδες επισκέπτες. Η αφίσα του Nick με τη μοτοσικλέτα είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Το Studio ήταν κεφάλαιο για τον τουρισμό του τόπου, τουλάχιστον όσο ήταν στο Αμμούδι. Σήμα κατατεθέν, ή όπως λέμε σήμερα Ελληνιστί, ήταν must για κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Νίκος Μαλλιαράκης, προσωπικότητα τροφή για τη σκέψη

Κάποια στιγμή μετακόμισε σε σημείο των ξενοδοχείων Ερμής και Κοράλ και η τρίτη φάση ήταν μέσα στο λιμάνι, στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Λατώ.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μαλλιαράκης, άφησε τη νύχτα και μετακόμισε στη Καμίνα, κάπου ανάμεσα σε Παχεία Άμμο και Μοναστηράκι, ασχολούμενος με την αγροτική παραγωγή.

Ο Νίκος Μαλλιαράκης, ο Nick the Greek έφυγε σε ηλικία σχεδόν 90 χρονώ. Οι επίγονοι του άραγε είναι αντάξιοι;;;;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos