Να εμφανιστεί η επισκεψιμότητα της Σπιναλόγκας στην ΕΛΣΤΑΤ
Η Σπιναλόγκα από ψηλά

Να καταχωρηθούν στους πίνακες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα στοιχεία που καταδεικνύουν, ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Σπιναλόγκας, παρά τις αντίξοες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού,  ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα και το ανάκτορο της Κνωσού, ζητά με έγγραφο που απέστειλε προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (21/10/20) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των τοπικών Μ.Μ.Ε, γνωστοποιεί ότι το 2019 η Σπιναλόγκα είχε επισκέπτες που ξεπέρασαν τις 400.000, ενώ κατ’ επανάληψη σε διεθνείς πλατφόρμες (tripadvisor), συγκαταλέγεται μέσα στα 5-10 πιο διάσημα μνημεία της χώρας. Μάλιστα όπως αναφέρει το 2017 είχε καταταγεί στην 2η θέση, μετά την Ακρόπολη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στο έγγραφο του, ζητά την διόρθωση της παράληψης, υπογραμμίζοντας ότι : δεν είναι δυνατόν να προωθείται η ένταξη του μνημείου αυτού, στον κατάλογο των προστατευόμενων από την UNESCO μνημείων και να μην υπάρχει στα στοιχεία που αποδεικνύουν την σπουδαιότητα και την ιδιαιτερότητα του.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos