από την ενημέρωση όσων βρέθηκαν στη συγκέντρωση
από την ενημέρωση όσων βρέθηκαν στη συγκέντρωση

Αυτό είναι κατά τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, το δίλημμα που απασχόλησε τη κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε και καθ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Οπότε, υιοθετήσαμε αναγκαστικά νεοφιλελεύθερες πολιτικές για να μην διαλυθεί η χώρα, διότι χρεωκοπία θα σήμαινε, να μην μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και πολλά άλλα. Η παρουσία Κατρούγκαλου στον Άγιο Νικόλαο και Πολάκη τη Δευτέρα στην Ιεράπετρα, εντάσσεται σε μια κυβερνητική “επίθεση” για να επεξηγηθεί τι νομοθετήθηκε και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακουφίσει συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή επαγγελματικών.

Ο Υπουργός εξήγησε πως δομείται πλέον η εθνική σύνταξη, πως γίνεται προσπάθεια αντιστροφής της λιτότητας των υφεσιακών μέτρων με αναπτυξιακά, προσπαθώντας ως χώρα να αλλάξουμε τους γενικότερους συσχετισμούς στην Ευρώπη, γιατί είναι αδύνατον να υπάρχει μόνο μια χώρα κοινωνική σε μια νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

Κατρούγκαλος, Άγιος ΝικόλαοςΤο διακύβευμα πλέον είναι να γυρίσουμε στην ανάπτυξη όχι απομυζώντας τον δημόσιο τομέα με δανεικά, αλλά να πάρει μπρος η οικονομία με ανταγωνιστικότητα. Η μείωση των μισθών δεν έφερε την ανάπτυξη και ως παράδειγμα έδωσε τη Βουλγαρία, που ενώ οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρώπη και η φορολογία στο 10% δεν έγινε παράδεισος.

Κατά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τα πράγματα πλέον έχουν δρομολογηθεί και σιγά – σιγά μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η χώρα θα αρχίσει να αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς αρχικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πάλι τη πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας και με τη συνταγματική αναθεώρηση να δώσομε τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής.

ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης υποδέχεται τον υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο
ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης υποδέχεται τον υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο

Νωρίτερα στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε για το συμβάν του Ηρακλείου ότι “Ήταν καμιά δεκαριά άνθρωποι έξω από την αίθουσα που είχα ζητήσει να συναντηθώ με φορείς. Στην πραγματικότητα πολύ λιγότεροι από τα μέλη των ΔΣ των συνδικάτων” και “Άλλο η κοινωνία, άλλο τα συνδικάτα, άλλο οι τραμπούκοι…”

Ο υπουργός εργασίας απάντησε τέλος σε ερωτήσεις που το τέθηκαν.

Δείτε όλη τη τοποθέτηση Κατρούγκαλου:


οι δηλώσεις Κατρούγκαλου πριν:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos