εξετάστηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου καθώς και η μεταφορά του νερού στην δεξαμενή
εξετάστηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου καθώς και η μεταφορά του νερού στην δεξαμενή

Νερό στο υδραγωγείο Αγίου Νικολάου,από το φράγμα του Αποσελέμη, αναμένεται να «τρέξει» έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Ο.Α.Κ -εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική- όπως την χαρακτήρισε  ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, δεδομένου ότι τόσο η ποιότητα του νερού, αλλά και οι ικανές ποσότητες παροχής του, αναμένεται να επιφέρουν μείωση στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία των κ.κ. Κοπάση Λευτέρη, (δ/ντα σύμβούλου Ο.Α.Κ) , Μάρκου Πατρελάκη (πρ/μένου υδραυλκών έργων) Αγαπάκη Γιώργου (τμήμα συγκοινωνιών ΟΑΚ), Μανόλη Δολαψάκη, Πελαγίας Πετράκη (αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου) υπηρεσιακών και λοιπών παραγόντων, εξετάστηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου καθώς και η μεταφορά του νερού στην δεξαμενή «κεφαλής» του δικτύου Δ6 σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν κατατεθεί.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,μετά το πέρας της παραπάνω συνάντησης: « διαφαίνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για την μεταφορά του νερού στο υδραγωγείο Αγίου Νικολόυ, είναι εφικτός και άμεσα υλοποιήσιμος, δεδομένου ότι  οι παριστάμενοι στην σύσκεψη, ανέφεραν ότι ήδη υπάρχει πίεση προς τον εργολάβο για την ολοκλήρωση του δικτύου από το διυλιστήριο μέχρι την Δ6 (συνολικά  50 μέτρα αγωγού).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας -τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,- αφού όπως ανέφερε θα υπάρχει  καλύτερης ποιότητας νερό (απολύτως διυλησμένο και οζονυσμένο) ενώ διαφαίνεται η πιθανότητα μείωσης του κόστους των τιμολογίων.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα από τα τελευταία έργα του ταμείου συνοχής (31/12/15),  στο οποίο δεν δίνονται παρατάσεις!

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τον φορέα διαχείρισης, το πρόγραμμα κατανομής ποσοτήτων (χειμώνα-καλοκαίρι) καθώς και η δυνατότητα ένταξης του εσωτερικού δικτύου (Δεξαμενές Σίσι, Μίλατος, Ελούντα-Κριτσά)  προκειμένου να υπάρξει συνολική βελτίωση της ποιότητας νερού στην ενδοχώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η σήμανση του κόμβου Κριτσάς, το ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων: (Καλό Χωριό- Φρουζή), η διαμόρφωση του κόμβου στο Σεληνάρι, αποτέλεσαν επίσης θέματα συζήτησης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos