Από τη θεμελίωσηΤη «Νηστικάκειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πολυθέας του Δήμου Καστελλίου θεμελίωσε τη Κυριακή (8/10) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό 1.360.0000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δυο χρόνια θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο του Καστελίου όσο και της ευρύτερης περιοχής του .

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ο Νομάρχης Ηρακλείου κ.Δημητρης Σαρρής οι βουλευτές κ. Κεγκέρογλου και Στρατάκης ο Γενικός Διευθυντής της περιφέρειας κ. Στάθης Τζουανάκης οι δήμαρχοι Καστελλίου κ. Σμυρνάκης και Θραψανού κ. Λαδωμένος οι στρατιωτικές αρχές της Περιοχής και πολύς κόσμος.
Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρεις Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας τόνισε «οτι σήμερα θεμελιώνομε ένα έργο σημαντικό τόσο ως προς το ύψος της επένδυσης που γίνεται αλλά πολύ περισσότερο γι αυτή την ίδια την επένδυση στον άνθρωπο.
Όταν ηλθε ο σεβασμιoτάτος στο γραφείο μου , πρόσθεσε ο κ. Τσόκας και συζητήσαμε αυτό το αίτημα ειλικρινά εώρησα ότι το κράτος με τη μορφή της περιφέρειας το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να εμπιστευθεί την εκκλησία. Ακολούθως αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησία στην πορεία του έθνους ανά τους αιώνες και αμέσως μετά επεσήμανε ότι η Εκκλησία πέραν από την πνευματική της αποστλή έχει και μια σημαντικότατη κοινωνική αποστολή και αυτή την αποστολή ερχόμαστε εμείς σήμερα να τη βοηθήσομε και να την κάνει πράξη.
Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε στη συνέχεια της υπηρεσίες της Περιφέρειας που μαζί με τον Μητροπολίτη έτρεξαν όπως είπε τόσο πολύ, όπως επίσης και το Περιφερειακό Συμβούλιο που ομόφωνα αποδέχθηκε, όπως ομόφωνα αποδέχεται όλα τα έργα που έχουν αυτή τη μορφή και αυτή την προσφορά. Τέλος ευχήθηκε υγεία σε όλους «και να δούμε το έργο όπως είπε όσο πιο σύντομα γίνεται ολοκληρωμένο».
Ο δήμαρχος Καστελλίου κ. Σμυρνάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο το οποίο σήμερα θεμελιώνεται και το χαρακτήρισε ως ένα ζήτημα ζωής για την περιοχή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο του Καστελίου όσο και της ευρύτερης περιοχής του και ευχαρίστησε τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Τσοκα για τα καλά όπως είπε λόγια που μίλησε για την Εκκλησία. Τόνισε το αμετάβλητο της πνευματικής πολιτιστικής παρακαταθήκης της Εκκλησίας η οποία παραδίδεται από γενιά σε γενιά και από εποχή προς εποχή και «με άξονα τόνισε, και σημείο αναφοράς την Εκκλησία δυνάμεθα και πάλι να πορευθούμε στον 21ο αιώνα μέσα στη νέα πραγματικότητα της Ε.Ε. και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων όπου η Εκκλησία στο πλαισιο των διακριτών ρόλων με την Πολιτεία θα κληθεί να διαφυλάξει και πάλι μια παράδοση και ένα πολιτισμό αιώνων συνδεδεμένο με τον Ελληνισμό με το γένος και με τη Ρωμιοσύνη.
Ακόμη εξέφρασε τις προσωπικές ευχαριστίες αλλά και του κλήρου και του λαού της περιοχής προς το προσωπο του Γ. Γ. της περιφέρειας για την ανταπόκριση που βρήκαν στο αίτημα τους να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει η θεμελίωση και η ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Ακολούθως αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που θα ανακουφίσει 40 ηλικιωμένους και θα βοηθήσει την ενδοχώρα του Ηρακλείου.
Τέλος μνημόνευσε την δωρήτρια Καλλιόπη Νηστικάκη επισημαίνοντας ότι η επιθυμία της διαθήκης της γίνεται σήμερα πράξη.

Μετά την θεμελίωση ο Γενικός Γραμματέας κ Τσόκας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό τυ έργου που ανέρχεται στο ποσό των 1.360.000 ευρώ ευχήθηκε καλή δύναμη και σύντομη ολοκλήρωση του προσθέτοντας ότι»ένα έργο που ξεκινάμε θα το ολοκληρώσομε».
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης είπε πως «πρώτα ο Θεός μετά από δύο χρόνια θα έχομε την δυνατότητα να εγκαινιάζομε το γηροκομείο και ευχαρίστησε και ποάλι τον Γενικό Γραμματέα και το ΔΣ του ιδρύματος.
Τέλος ο δήμαρχος Καστελλιου κ. Σμυρνάκης όσο και τα μελη του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Δοκιανάκης και Βιδάκης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν για να ξεκινήσει το έργο τονίζοντας την σημασία ου για ολόκληρη την περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos