νομαρχία Ηρακλείου

Από τη σύσκεψη

Σύσκεψη με αφορμή τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές του Νομού συγκάλεσε τη Δευτέρα (24/11) στο Νομαρχιακό Μέγαρο η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές του Νομού, κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Μανώλης Στρατάκης, κ. Μαρία Σκραφνάκη, αντινομάρχες, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μανώλης Κλαδάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ζαρού κ. Γιάννης Σπυριδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, καθώς και άλλοι φορείς.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο καθορισμός ενός διεκδικητικού πλαισίου προς την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να παρέμβει προκειμένου να δοθούν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις καλλιέργειες.
Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη υπογράμμισε: «Ο στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι καταρχήν η ενημέρωση των βουλευτών του νομού μας και η ανάδειξη του προβλήματος στη σωστή του βάση, με σκοπό τη διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία των απαραίτητων κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ταυτόχρονο μέλημά μας είναι η ενημέρωση για το τι έχει πραγματοποιηθεί σε σχέση με τις ζημιές που προκλήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, καθώς, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα έξοδα που είχαν γίνει στις περυσινές καταστροφές από τις χιονοπτώσεις.
Έχω τονίσει, και το είδαμε όλοι από τις επισκέψεις μας, ότι οι δρόμοι στην περιοχή της Βιάννου έχουν καταστραφεί και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ολοσχερώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο, λόγω των σπηλαιώσεων που έχουν δημιουργηθεί, οι οποίες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Στο Ζαρό χρειάζεται ακόμη και παρέμβαση μηχανημάτων για τον καθαρισμό των φερτών υλικών και παράλληλα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αφού σε πολλές περιπτώσεις έχει και αυτό υποστεί καταστροφές
».

Από τη Νομαρχία Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos