νομαρχιακή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου
Λαϊκή Ενότητα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3/10 νομαρχιακή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου στην Ιεράπετρα, στην οποία παραβρέθηκαν μέλη του κόμματος από την Ιεράπετρα, τη Σητείο και το Μεραμπέλλο.

Παραβρέθηκε επίσης ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Κ.Ε. της Λαϊκής Ενότητας Μιχ. Κριτσωτάκης και ο πρώην βουλευτής Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκης.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και υπήρξε μια πρώτη συζήτηση για τη στάση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Τονίστηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και τα λαϊκά στρώματα λόγω της οκτάχρονης επιβολής των μνημονίων, όπως επίσης η υποκρισία με την οποία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, ενώ οι 750 μνημονιακοί νόμοι εξακολουθούν να είναι σε ισχύη και η χώρα θα βρίσκεται για τις επόμενες δεκαετίες υπό τη συνεχή πίεση των εξοντωτικών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί με το 3ο μνημόνιο. Έγινε επίσης αναφορά στη συνεχή εκποίηση και παραχώρηση των δομών της Ελλάδας σε ξένες εταιρίες (λιμάνια, αεροδρόμια) και της κρατικής και πολιτιστικής περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, έως και τον επόμενο αιώνα.

Επίσης συζητήθηκε ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Τσίπρα που για να εξυπηρετήσει  τις ιδιωτικές τράπεζες και τους πλειστηριασμούς των λαϊκών περιουσιών, νομοθέτησε ως “ιδιώνυμο” την ποινικοποίηση των αντιδράσεων στους πλειστηριασμούς και με αυτή τη νομοθεσία διώκει το Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους αγωνιστές, που προσπαθούν να αποτρέψουν τη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας από τις  τράπεζες. Πρόκειται για πρωτόγνωρες κινήσεις από μια κυβέρνηση που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται αριστερή, ενώ επί της ουσίας δεν έχει καμιά σχέση με τις ιδέες, τις αξίες και τα δικανικά της αριστεράς.

Παρά τη γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί στην κοινωνία απαιτείται συστράτευση ώστε να υπάρξουν λαϊκοί αγώνες που θα ανατρέψουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα φέρουν στη χώρα την Εθνική Κυριαρχία που έχει απολεστεί λόγω των μνημονίων και του επονείδιστου χρέους.

Στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα και άλλες πρωτοβουλίες και κινήσεις της Λαϊκής Ενότητας, τόσο κεντρικά στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα και στο νομό Λασιθίου.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos