Το νομαρχιακό συμβούλιο

Από τη συνεδρίαση

Με μοναδικό θέμα την επένδυση στο Κάβο Σίδερο, συνεδρίασε τη Δευτέρα (11/6) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, μετά από αίτημα του συνδυασμού Λασίθι στη Πλώρη.
Ενδεικτική της βαρύτητας της συνεδρίασης, η παρουσία τόσο των Βουλευτών Καρχιμάκη και Πλακιωτάκη, όσο και πολιτευτών, αλλά και των Δημάρχων Ιτάνου και Σητείας, του Ηγούμενου της Μονής Τοπλού, αλλά και πολυμελούς αντιπροσωπείας της Loyalward Ltd.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο επικεφαλής του συνδυασμού το Λασίθι στη  Πλώρη, Αντώνης Ανηψητάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το έργο, ενώ στη συνέχεια ο νυν νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ιτάνου Γιάννης Περάκης, ζήτησε από το σώμα να λάβει ομόφωνη απόφαση για τον έλεγχο αυτής της επένδυσης και των επιπτώσεων της στη περιοχή. Το χειρότερο σενάριο, είπε ο κ. Ανηψητάκης, θα ήταν να γίνει ο τόπος άνω κάτω και το έργο ημιτελές. Υπέρ της επένδυση τάχθηκε η μειοψηφία του Συμβουλίου, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει χειριστεί μια σειρά θέματα.

Γιάννης Περάκης

Αό τη συνεδρίαση

Αν και αρκετές τοποθετήσεις ήταν ναι μεν αλά, σε γενικές γραμμές, όλοι τάσσονται υπέρ της επένδυσης στο όνομα της ανάπτυξης της περιοχής.

Τελικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο υιοθέτησε τη πρόταση του Γιάννη Περάκη για άμεση σύσταση του φορέα που θα επιβλέπει την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος και ομόφωνα στηρίζει την επέδυση.

Και εμείς, ευχόμαστε όλα αυτά να μην αποδειχθούν ασκήσεις επί χάρτου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos