Ξεκίνησε η προσωρινή αποκατάσταση της προβλήτας στη Σπιναλόγκα
η εικόνα της ζημιάς από τη θάλασσα

Οι κακοκαιρίες των τελευταίων μηνών, εκτός από σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν στη Κρήτη και την ευρύτερη περιοχή, δημιούργησαν και κάποια μικρότερης έκτασης προβλήματα, που όμως, λόγω των σημείων πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ένα από αυτά: η ζημιά στη προβλήτα της Σπιναλόγκας όπου ήδη έχει αρχίσει η κίνηση η οποία πολλαπλασιάστηκε τις ημέρες του Πάσχα.

Ξεκίνησε η προσωρινή αποκατάσταση της προβλήτας στη Σπιναλόγκα
ήδη οι εργασίες σε εξέλιξη

Είχε υπάρξει σχετική συζήτηση ανάμεσα στους καραβοκύρηδες και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, να συνδράμουν και οι ίδιοι στην προσωρινή αποκατάσταση της προβλήτας και κάπως έτσι ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα (29/4), η παρέμβαση ούτως ώστε να αποκατασταθεί τουλάχιστον η σίγουρη αποβίβαση και επιβίβαση στο νησί.

Όμως η συνολική αποκατάσταση των μόλων θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου μιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, έχει προγραμματίσει έργο συνολικής επέμβασης για να λυθεί το θέμα, όπως μας έχει πει η προϊσταμένη Χρύσα Σοφιανού.

Το θέμα της προσέγγισης όλων των πλοίων που μεταφέρουν επισκέπτες απασχολεί κάποιο διάστημα λόγω του περιορισμένου χώρου, με λίγες δέστρες που έχει ως αποτέλεσμα την εναλλαγή των πλοίων και την αναμονή τους αρόδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos