ΟΑΕΔΞεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 0-3 άτομα για την μερική απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 50 ετών».
 
Το Πρόγραμμα καταρτίστηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΑΕΔ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση). Από το Πρόγραμμα θα ωφεληθούν 5.520 άνεργοι από τα μητρώα των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
 
Από τις προσφερόμενες θέσεις ποσοσό τουλάχιστον 60% θα καλυφθεί από γυναίκες. Χρονικός περιορισμός, για την υποβολή των αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, δεν υπάρχει, καθώς το Πρόγραμμα θα είναι ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του συνολικού προβλεπομένου αριθμού των θέσεων.
 
Το Πρόγραμμα αποβλέπει στη διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας ατόμων που θέλουν να συνδυάσουν τις επαγγελματικές με άλλες (όπως οικογενειακές) υποχρεώσεις, όπως οι μητέρες και οι νέοι, καθώς και στην υποστήριξη πολύ μικρών, οικογενειακού τύπου, επιχειήσεων που απασχολούν έως τρία το πολύ άτομα προσωπικό. Στο Πρόγραμμα εντάσσονται αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 3 άτομα (0-3) προσωπικό και αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 3 άτομα ανά κατάστημα.
 
Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται:
 
Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού (λόγω καταγγελίας σύμβασης ή λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου) χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των 6 μηνών πυ προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο Πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό (θα αποδεικνύεται από μισθολογικές καταστάσεις).
 
Κάθε επιχείρηση μπορεί να λάβει επιδότηση για ένα μόνο άτομο και για μέχρι τρία καταστήματα. Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos