ΟΑΚ, παράδοση σε κυκλοφορία Αυχήν Αγκαθιάς - Σκοπή
το νέο τμήμα

Δόθηκε σε κυκλοφορία την Παρασκευή 3-5-2019, το νέο οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Αυχένα Αγκαθιά – Χαμέζι – Σκοπή, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η νέα γέφυρα Χαμεζίου.

Η κίνηση των οχημάτων με μέγιστο μικτό φορτίο μέχρι 30 t από τον Άγιο Νικόλαο προς την Σητεία (και αντίστροφα), θα γίνεται από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του Αυχένα Αγκαθιά προς τον κόμβο Σκοπής, μέσω της νέας χάραξης και της νέας γέφυρας Χαμεζίου. Tα οχήματα με μικτό φορτίο μεγαλύτερο των 30 t , θα πρέπει να ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό στην περιοχή αυτή.

Η κίνηση από το Χαμέζι και την Παλιά Εθνική Οδό, προς τον Άγιο Νικόλαο θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μέσω της ράμπας – κλάδου που συνδέει την Παλιά Εθνική με την Νέα Εθνική Οδό, κάτω από την άνω διάβαση στον Αυχένα Αγκαθιά.

Κι αυτό διότι η Παλιά Εθνική Οδός από την διακλάδωση με την Μινωική ‘Επαυλη Χαμεζίου προς την περιοχή της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων σε μήκος περί τα 400 μέτρα έχει μονοδρομηθεί με κατεύθυνση μόνο προς την Σητεία.

Η κίνηση από την Σητεία προς τον οικισμό της Σκοπής θα πρέπει να γίνεται μέσω του Ισόπεδου κόμβου στο Σαραντάπηχο και της Παλιάς Εθνικής Οδού προσωρινά και μέχρι την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης του βόρειου κλάδου εξόδου της Νέας Εθνικής Οδού, στην περιοχή του κόμβου της Σκοπής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos