AghiosNikolaos_dimarxeio
Δημαρχείο

Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, συνεδρίασε το μεσημέρι (8/7), η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου, αναλύοντας επί μακρό τα οικονομικά δεδομένα του πρώτου εξαμήνου τρέχοντος έτους.

‘Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κοινή ήταν η διαπίστωση στα μέλη της επιτροπης ότι :από 1/7/15, έχει διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα στο Δήμο,λόγω της ανυπαρξίας ρευστότητας, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου από τις λίγες εισπράξεις που γίνονται στα ταμεία του Δήμου, να πληρωθούν καύσιμα στον προμηθευτή του Δημοσίου. Αυτό είναι στοιχείο αδιαμβισβήτητο-τόνισε-απαντώντας άμεσα σε όσους κινδυνολογούν δηλώνοντας ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου «δεν βρίσκει καύσιμα»…

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής κατατέθηκε επισήμα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «παράτυπα» , κρατείται κάποια ρευστότητα προκειμένου να καλυφθούν τα τρέχοντα !

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα τα οποία παρουσίασε η εν λόγω επιτροπή,το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς οι αποδόσεις από το κράτος στο Δήμο υπολείπονται της περσυνής χρονιάς περίπου Δύο Εκατομμύρια  Ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση :1.300.000  ευρώ περίπου από το ΕΣΠΑ, 570.000 από λειτουργικά έξοδα κ.λ.π, η ΣΑΤΑ σταμάτησε τον Απρίλιο, ενώ το τέλος « ζύθου» που στο δήμο Αγ. Νικολάου ήταν  περίπου 80.000 το χρόνο, και που συνήθως επιμεριζόταν σε δύο δόσεις δεν καταβλήθηκε ούτε καν η πρώτη δόση!

Με αφορμή την υφιστάμενη κατάσταση όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπάρχει μείζον  ζήτημα με την εκτέλεση των έργων του  ΕΣΠΑ, που όπως αποδεικνύεται –σχολίασε-  θα παραμείνουν πιθανότατα ως «μνημεία ασυνέπειας» εξακολουθώντας να ταλαιπωρούν τους πολίτες στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες.

Τα παραπάνω –επεσήμανε- αποδεικνύονται  με πραγματικούς αριθμούς και στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες δεν λειτούργησαν , δεν λειτουργούν και δεν θα λειτουργήσουν ποτέ  καθ΄υπόδειξη του εκάστοτε δημάρχου.

Είναι στοιχεία αντικειμενικά που καταγράφουν μια πραγματικότητα  ζοφερή που κάποιοι θέλουν να αγνοούν, γιατί αρκετό χρόνο μετά τις εκλογές δεν αντιλήφθηκαν ότι άλλαξαν τα πράγματα στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos