Οι άσκοπες δηλώσεις και η επιπόλαιη συμπερασματολογία στα Μ.Μ.Ε. δεν ωφελεί κανένα
η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρυσούλα Χατζημαρκακη

Οφείλοντας να παρέχουμε στους δημότες ορθή ενημέρωση για το λόγο της επανάληψης της διαδικασίας εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έπειτα από όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διευκρινίζουμε τα εξής: 

Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και ειδικότερα το Τμήμα  Πολιτικών οργάνων είναι αρμόδιο για τη διοικητική υποστήριξη των μονομελών και συλλογικών οργάνων και την διεξαγωγή των διαδικασιών συγκρότησής τους. 

Οι υπάλληλοι που στελεχώνουν την υπηρεσία, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Δήμου και πρωτίστως με τη νομική υπηρεσία, εφαρμόζουν την εκάστοτε νομοθεσία και τις εγκυκλίους (πολλές φορές δυσνόητες) με τις οποίες τα Υπουργεία δίνουν οδηγίες.

Στη προκειμένη περίπτωση, δηλαδή στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό την εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής και  της επιτροπής ποιότητας ζωής, οι υπηρεσίες ενήργησαν εφαρμόζοντας ακριβώς τα προβλεπόμενα. 

Η προχειρότητα δεν χαρακτηρίζει ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τους συνεργάτες του δημάρχου, ούτε αυτή τη Δημοτική Αρχή. Οι ίδιοι εμείς φροντίσαμε εγκαίρως να παρέχουμε σε όλους τους αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων τις έγγραφες οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο για την σχετική διαδικασία εκλογής των επιτροπών ώστε να έχουν πλήρη και ορθή γνώση.

 Παρά τις πολλαπλές ερωτήσεις που πολλές φορές απευθύναμε προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ οι απορίες μας παρά μόνο καταγράφονταν.

Οι άσκοπες δηλώσεις, η επιπόλαιη συμπερασματολογία και οι αστοχίες που ακούστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προσφέρουν τίποτα στο δημότη ούτε συμβάλλουν στην ομαλή διεκπεραίωση των νόμιμων διαδικασιών που όλοι επιθυμούμε.

Η εκλογή θα επαναληφθεί και θα διεξαχθεί χωρίς περαιτέρω προβλήματα ώστε να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι συνεδριάσεις των επιτροπών.

Η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει να ενημερώνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους δημότες της Ιεράπετρας, όπως πράττουμε όλα αυτά τα  χρόνια, και είμαστε πάντα στη διάθεσή κάθε πολίτη και κάθε αιρετού που επιθυμεί να λάβει ορθή πληροφόρηση περί οποιασδήποτε ενέργειας και διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

κ.α.α. η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρυσούλα Χατζημαρκακη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos