παιδιατρική κλινική, ζωγραφίζουμε για την υγεία
παιδιατρική κλινική, ζωγραφίζουμε για την υγεία

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν οι γονείς από όλα σχεδόν τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου

για να συζητήσουν το θέμα της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΝΑΝ η οποία θα παραμείνει κλειστή  για 7 ημέρες εντός του μήνα από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι ιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες.

Στην ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργο Μανουσάκη φάνηκε ξεκάθαρα ότι αρκετοί γονείς στην ουσία δεν γνώριζαν την σοβαρότητα των προβλημάτων που απασχολούν την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης που είναι και το κεντρικό νοσοκομείο του νομού.

Στην συνάντηση βρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων σχεδόν των σχολείων κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, γονείς που αγωνιούν και ανησυχούν για την παιδιατρική του ΓΝΝΑΝ που θα κλείσει ξανά 7μέρες εντός του μήνα,  οι πρόεδροι των Τριτέκνων και των πολυτέκνων Γιώργος  Χαβάκης και Κώστας Κοκολάκης αντίστοιχα, εκπροσωπώντας τον Δήμο ο αρμόδιος για θέματα παιδείας αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκίνης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Ανδριώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος και θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας Μανόλης Κλώντζας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου Μιχάλης Σταυρακάκης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καλιντέρης κ.α.

Στην σχεδόν 3ώρη συνάντηση έγινε ένας ζωντανός διάλογος στον οποίο κυριάρχησαν τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και δη της παιδιατρικής κλινικής από την οποία έχουν αποχωρήσει 3 γιατροί  χωρίς να έχει προσληφθεί κανένας νέος δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην σωστή λειτουργία της. Οι γονείς εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να προβούν σε κινητοποιήσεις που θα αναδείξουν το θέμα ώστε να πιεστούν οι αρμόδιοι φορείς και να κάνουν το αυτονόητο.

Σε πρώτη προτεραιότητα μπήκε η πίεση ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να έρθει ο γιατρός από την Ικαρία που έχει δείξει ενδιαφέρον  χωρίς αυτό να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες που υπάρχουν καθώς η παρουσία του εδώ με απόσπαση εξασφαλίζεται μόνο για 6 μήνες, οπότε αποφάσισαν να πιέσουν ώστε το χρονικό διάστημα να είναι μεγαλύτερο. Στην συζήτηση που έγινε φάνηκε δε ότι σαν κοινωνία με τις κοινοποιήσεις μας έχουμε καταφέρει μερικά πράγματα γεγονός που δείχνει ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα.

Στην συνάντηση μεταφέρθηκε η πρόταση των ιδιωτών παιδιάτρων της περιοχής που έγινε  στον διοικητή του νοσοκομείου ώστε να καλύψουν οι ίδιοι δωρεάν στα ιατρεία τους τα κενά των εφημεριών πρόταση όμως που δεν λύνει το πρόβλημα απλά το μπαλώνει από την στιγμή που απλά οι παιδίατροι θα μπορούν μόνο να εξετάζουν χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν ότι μια ολόκληρη κλινική μπορεί.

Οι γονείς αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και αναλάβουν πρωτοβουλίες και έτσι σε πρώτη φάση τα οι πρόεδροι των Δ.Σ των συλλόγων θα πάνε να συναντηθούν με την διοίκηση στην ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο για να απαιτήσουν άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, παράλληλα ετοιμάζουν μια κινητοποίηση στην οποία θα συμμετέχουν τα απιδιά των σχολείων όπου μαζί με τους γονείς θα ζωγραφίσουν για την υγεία στον προαύλιο του νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Θα ξεκινήσει παράλληλα και η συλλογή υπογραφών από όλους τους πολίτες για την στήριξη του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Στις δράσεις αυτές δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τόσο ο Δήμος, η Π.Ε του νομού, οι σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, η ΕΛΜΕ κ.α

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos