πολυτεχνειοΔηλώσεις για τον εορτασμό της 32ης επετείου της εορτής του Πολυτεχνείου έκαναν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και ο νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης. Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα μηνύματα ενότητας και αγώνα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν και σήμερα να εμπνέουν τους εργαζόμενους, ενώ ο νομάρχης επικεντρώθηκε στην ιστορική σημασία των γεγονότων του 1973. Αναλυτικά τα δύο μηνύματα:

Το μήνυμα του νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη

Η 17 Νοέμβρη 1973 έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία μας. Η αρχική σπίθα της κατάλψης της Νομικής μετουσιώθηκε, από τις νέες και τους νέους του Πολυτεχνείου, σε άσβεστη φλόγα που ζέστανε τις καρδιές όλων των Ελλήνων μαζί και τη συλλογική επιθυμία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις μεγάλες στιγμές οι λαοί πάντοτε ανταποκρνονται στο κάλεσμα και στο προσκλητήριο της Ιστορίας, ταυτίζοντας, έτσι, τη μοίρα της με τη δική τους. Σε τέτοιες στιγμές γιγαντώνεται η ύπαρξη, αψηφά το θάνατο, υπερβαίνοντας κάθε δυσκολία ξεπερνώντας κάθε απελπισιά.

Έτσι και ο λαός μας ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμ της Ιστορίας, αψηφώντας το θάνατο για να κερδίσει και πάλι τη ζωή και να σηκώσει τον ήλιο ψηλά και πάλι πάνω από την Ελλάδα.

Οι νεκροί μας ρίζωσαν μέσα στην ιστορία. Παιδιά δικά της και δικά μας γι΄ αυτό πάντοτε θα τους τιμούμε και θα κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ με τη βεβαιότητα ότι έχουν κερδίσει μια θέση περίοπτη μέσα στο πάνθεον των ηρώων μας, μια θέση μέσα στην αιωνιότητα.

Το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου

Με τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι κρατούν ζωντνό το αγωνιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρόνη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.
 
Το σύνθημα για Ψωμί- Παιδεία – Ελευθερία, η απαίτηση για Εθνική Ανεξαρτηία – Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη ένωσε το λαό μας και άνοιξε δρόμους για την κατάρρευση της χούντας και την δημοκρατική πορεία της χώρας μας. Τα μηνύματα αυτά, μηνύματα ενότητας και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν και να οδηγούν τους εργαζόμενους και αποκτούν σήμερα νέες σύγχρονες διαστάσεις ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
 
Αγωνιζόμαστε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την προοδευτική πορεία που θα διασφαλίσει την απασχόληση, ιδιαίτερα των νέων, το δικαίωμα στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου εθνικού εισοδήματος, το δικαίωμα στην κοινωνική προστασία και ασφάλεια όλων των ηλικιών, την υπεράσπιση της ειρήνης, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
 
Η επέτειος του Πλυτεχνείου αποτελεί την αφετηρία αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζόμενων και της κοινωνίας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις νέες προκλήσεις και τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η χώρα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos