Οι εκπτώσεις των εργολάβων σε βάρος των ίδιων των έργων
οικονομική επιτροπή

Τον έντονο προβληματισμό του, για τις μεγάλες εκπτώσεις που καταθέτουν εργολήπτες δημοσίων έργων, εξέφρασε κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Συγκεκριμένα με αφορμή, την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του πολυχώρου ΡΕΞ, που όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού συνολικά 14 εταιρείες κατέθεσαν προσφορές, και μειοδότης με την οικονομικότερη προσφορά αναδείχτηκε η “Μεθοδική Ανώνυμη Εταιρεία (Μεθοδική Α.Τ.Ε.Ε) η οποία προσέφερε έκπτωση 54,37%, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δήλωσε ότι οι εκπτώσεις που δίνονται τον τελευταίο καιρό στα δημόσια έργα και που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν το 50%, προβληματίζουν την δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την μόνωση του κτιρίου.

Γίνεται κατανοητό – σημείωσε – ότι οι μεγάλες  εκπτώσεις αποβαίνουν σε βάρος των ίδιων των έργων , αναφορικά με την ποιότητα και τον χρόνο που παραδίδονται…Οι εργολάβοι με τις εκπτώσεις που δίνουν-επεσήμανε- δεν βιάζονται να τελειώσουν τα έργα εμπρόθεσμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα που μας ταλαιπωρούν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την προμήθεια μηχανημάτων (κάδου πλυντηρίου, απορριμματοφόρου, καλαθοφόρου οχήματος, εσκαφέα, κλούβας), η οποία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια (3 άγονες δημοπρασίες), ενώ οι σχετικές διαδικασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos