Οι μαθητές της Β' ΓΕΛ Νεάπολης στο δικαστικό μέγαρο Νεαπολέως
Οι μαθητές της Β τάξης στο ακροατήριο …..

Στο πλαίσιο των μαθημάτων «Σύγχρονος κόσμος: πολίτης και δημοκρατία» και «αρχαία ελληνικά προσανατολισμού» που διδάσκονται στη Β΄ τάξη του γενικού λυκείου, επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 6/2/2019 με τους μαθητές μας, το δικαστικό μέγαρο Νεαπολέως και παρακολουθήσαμε τη συνεδρία του τριμελούς δικαστηρίου.

Ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή το εγκάρδιο καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της σύνθεσης κ. Ευάγγελο Νικολάου, ο οποίος ανήγαγε την επίσκεψη μας σε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, τόσο από άποψη φιλοξενίας όσο και με την καθόλα χρήσιμη και καθοριστική συμμετοχή του σε μια εποικοδομητική συζήτηση, λύνοντας τις όποιες απορίες μας πάνω στις εκδικαζόμενες δικαστικές υποθέσεις.

Οι μαθητές της Β' ΓΕΛ Νεάπολης στο δικαστικό μέγαρο Νεαπολέως
έξω απο τα δικαστήρια

Επιστρέφοντας στο σχολείο, είχαμε στις αποσκευές μας τροφή για σκέψη και προβληματισμό επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικών διαδικασιών που ακολουθούνται στη χώρα όπως και πληροφοριακό υλικό για τον κλάδο της νομικής, τη ζωή ενός δικαστή, τα κοινωνικά στερεότυπα και τις ιδιαιτερότητες του δικαστικού σώματος.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία ενέκρινε την επίσκεψη μας και τον  πρόεδρο της έδρας κ. Νικολάου που μας υποδέχτηκε και μοιράστηκε μαζί μας τα βιώματα του στο χώρο της δικαιοσύνης.

Οι καθηγήτριες

Πατεράκη Χρυσούλα

Αντωνάκη Μαρία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos