στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, παράλληλα: στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στα Ιωάννινα , στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στον Πύργος Ηλείας, στη Ρόδο, στα Τρίκαλα, στη Φλώρινα και στα Χανιά.

Από το Νομό Λασιθίου συμμετείχαν 4 σχολεία στο φεστιβάλ με 9 συμμετοχές

Το 2ο Γυμνάσιου Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με 3 συμμετοχές.

Ομάδα μαθητών της Α’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος project και της Πληροφορικής δημιούργησαν ένα κόμικς χρησιμοποιώντας την web 2.0 εφαρμογή pixton.

Μαθητής της Γ’ γυμνασίου έγραψε αλγόριθμο στο Scratch που δημιουργούσε τρίγωνα και κανονικά πολύγωνα υπολογίζοντας και το εμβαδό τους

Τέλος, ομάδα μαθητών της Β΄ τάξης, που συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου «Εν Τω Σπηλαίω» δημιούργησε και παρουσίασε μια μικρή μήκους ταινία με θέμα το πώς δημιουργούνται οι ζωγραφιές στα σπήλαια.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ιωάννα Παπαδάκη (μουσικός), Αλεξάνδρα Αμπάτη (καλλιτεχνικός), Σπύρος Βασιλάκης (πληροφορικός).

Οι μαθητές που συμμετείχαν: Μάνος Κοκκίνης, Ντάνιελ Γιάνσερχαμς, Έλπις Ζερβάκης, Νίκος Θεοδωράκης, Δέσποινα Σαρρή, Ηλιάνα-Νικολέτα Ανδρουλάκη, Φιλίππα Αδαμάκη, Γιώργος Δόργιας, Μιχάλης Αρλέτος, Κωνσταντίνα Κοζύρη, Γεωργία Αθανασάκη, Ιωάννα Γκουργκούνη

Η ιστοσελίδα του σχολείου για περισσότερες πληροφορίες: http://2gym.blogspot.com


Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos