Οι νεκροί δεν πεθαίνουν από τη Λέσχη Κινηματογράφου

Με την τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 21:15, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί η ταινία “Οι νεκροί δεν πεθαίνουν – The dead don’t die”, που αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του περυσινού φεστιβάλ Κανών. Είναι παραγωγής Η.Π.Α. 2019 και φιλοξενεί ένα αξιόλογο καστ με αγαπημένους ηθοποιούς: Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Τομ Γουέιτς, Κλόι Σεβινί.

Ο Τζιμ Τζάρμους, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά επιστρέφει με μια σκοτεινή, κωμωδία τρόμου, η οποία επιλέγει να θίξει επίκαιρα, φλέγοντα ζητήματα, αλλά με τρόπο ιδιαίτερο. Μας μεταφέρει στο Σέντερβιλ, μια τυπική, αμερικανική επαρχιακή πόλη, όπου τίποτα ασυνήθιστο δεν συμβαίνει, που να μπορεί να  ταράξει την ρουτίνα των φιλήσυχων κατοίκων της. Όμως σταδιακά όλα αρχίζουν να φαντάζουν παράξενα –ο ήλιος αργεί να δύσει, το φεγγάρι έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά, τα ρολόγια σταματούν, τα ζώα αντιδρούν αλλόκοτα! Ο βετεράνος αστυνομικός Κλιφ μονολογεί ψύχραιμα: «αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά…». Και πράγματι, όταν πέσει το σκοτάδι οι πρώτοι νεκροί βγαίνουν αναζητώντας πεινασμένοι ανθρώπινη σάρκα, καθώς και ότι τους άρεσε να κάνουν όταν ήταν ζωντανοί: να πίνουν καφέ, να παίζουν τένις, να μιλάνε στο κινητό ή να ξεφυλλίζουν περιοδικά μόδας!!!

Οικολογικά και πολιτικά συνειδητοποιημένος, ο Τζάρμους στήνει μέσα στο σχήμα μιας κωμικής ταινίας ζόμπι μια αλληγορία για την Αμερική του ωφελιμισμού, της κατανάλωσης, της κοινωνικής ανισότητας και του Ντόναλντ Τραμπ. Με σινεφίλ αναφορές, σπιρτόζικη σάτιρα της σύγχρονης κουλτούρας, εξαιρετικό καστ και ανατρεπτικούς διαλόγους, η ταινία είναι μια διασκεδαστική, πολιτικοκοινωνική παρωδία των ταινιών τρόμου. Η ταινία είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών. Περισσότερες πληροφορίες, αφίσα, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία ταινίας στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos