ο περιφερειάρχης με στελέχη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη
ο περιφερειάρχης με στελέχη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα για την λειτουργία των δομών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης  Σταύρος Αρναουτάκης σε ειδική εκδήλωση του προγράμματος στην εγκαταστάσεις της δομής στην Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο,

με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Το πρόβλημα των εξαρτήσεων δυστυχώς και στην Κρήτη είναι τεράστιο, καθώς σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς,  για 4η συνεχόμενη χρονιά τα αιτήματα θεραπείας και υποστήριξης προς το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ αυξάνονται. Συγκεκριμένα το 2014  δέχτηκαν υπηρεσίες 977 άτομα ενώ κατά μέσο όρο συνολικά σε όλες τις μονάδες υπηρεσίες δέχτηκαν 800 περίπου άνθρωποι το μήνα.

από τη συνέντευξη τύπου
από τη συνέντευξη τύπου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης ανέφερε: «Συγχαίρομε όλους τους εργαζόμενους στις δομές, πολύ ψυχική δύναμη στους γονείς, και σε όλα τα άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης. Η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι δεδομένη, γιατί όταν 977 συνάνθρωποι μας ζητούν την στήριξη του ΚΕΘΕΑ εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα και σε ηθικό επίπεδο. Έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία με το προσωπικό, με τους γονείς, και με την νέα Προγραμματική Περίοδο ότι μπορούμε από πλευράς προγραμμάτων θα υποστηρίξουμε αυτό το σημαντικό έργο που επιτελείται από το ΚΕΘΕΑ, προσπάθεια που στηρίζει ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης».

Ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Με ή χωρίς την κρίση καμία σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να προσπεράσει το πρόβλημα των εξαρτήσεων. Οι διαστάσεις του είναι τεράστιες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και αν κανείς το αφήνει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το ξαναβρεί μπροστά του με διπλάσιο κόστος. Τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον στο δικό μας πρόγραμμα τα περιστατικά δυστυχώς αυξάνουν. Το 2014 είχαμε 997 αιτήματα από άτομα σε επίπεδο Κρήτης, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξαρτημένοι. Το προσωπικό είναι στα όρια του και ευτυχώς που οι εθελοντές, η κοινωνία είναι δίπλα μας. Πιστεύω ότι με την στήριξη του Υπουργού, της Περιφέρειας Κρήτης, οι δομές θα συνεχίσουν την λειτουργία τους».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos