ΟΠΣΕ: Να ενταχθεί η Γενοκτονία στην ατζέντα της Ελληνικής διπλωματίας
Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, χαιρετίζει την πρωτοβουλία επίσημου κρατικού φορέα σχετικά με το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους. Η επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση που έχει κάνει ήδη η ΟΠΣΕ για ένταξη του θέματος της γενοκτονίας στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Σάββα Αναστασιάδη, και μετά από διεξοδική συζήτηση , σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας για να μετατρέψει την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει την έντονη αντίδρασή της, καταδικάζει ομόφωνα, την μονομερή ενέργεια του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει τον εμβληματικό ναό της Ορθοδοξίας σε  μουσουλμανικό τέμενος ως μια πράξη προκλητική, βέβηλη, ύβρη για τη Διεθνή κοινότητα και τον πολιτισμένο κόσμο.

Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ,αναφέρεται:

«Zητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να εντάξει στη διπλωματική της  ατζέντα το αίτημα της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής ( Ποντίων- Μικρασιατών- Θρακιωτών- Κωνσταντινουπολιτών ) από τους Τούρκους. Το Υπουργείο εξωτερικών να θέτει συνεχώς, το ισχυρό αυτό διπλωματικό όπλο της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας  σε διμερές (Ελληνοτουρκικό)  επίπεδο και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες  που είναι απαραίτητες για τη διεθνή αναγνώρισή της».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos