Ορειβατικός Σύλλογος, πεζοπορία Φουρνή - Άγιος Νικόλαος
η θέα από την Οξά

Την Κυριακή 17 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του πεζοπορία, σε μια καινούργια διαδρομή που ενώνει το κεφαλοχώρι της Φουρνής με την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Θα ξεκινήσουμε από το πανέμορφο χωριό της Φουρνής και με δρόμο και μονοπάτι θα βρεθούμε στους πρόποδες της κορυφής ‘Λούτσι’ (719μ.), όπου και θα ανέβουμε ελεύθερα (χωρίς μονοπάτι). Από το Λούτσι η θέα πανοραμική και προς τον κόρφο της Ελούντας με την Σπιναλόγκα και προς τον Άγιο Νικόλαο και την κορυφή της Οξάς!

Στη συνέχεια κατηφορικά και αφού περάσουμε από τη κορυφή ‘Ασκοκεφάλα’, θα φτάσουμε στον ‘Καλό Λάκκο’ και τον όμορφο παλιό οικισμό του.

Από κει με δρόμο και μονοπάτι θα περάσουμε επίσης από τους παλιούς και ξεχασμένους οικισμούς του ‘Χοιροβοσκού’ και του ‘Μπιστικού’, με την παλιά στέρνα και την εντυπωσιακή θέα στο κόλπο του Μιραμπέλλου.

Στη συνέχεια με διαρκή κατηφορική πορεία φτάνουμε στον οικισμό Κατσίκια και κατόπιν στον Ξηρόκαμπο.

Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης (όχι κυκλική). Θα μεταβούμε με δικά μας αυτοκίνητα στη Φουρνή, ενώ κάποια από τα διαθέσιμα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο Ξηρόκαμπο, για την επιστροφή των οδηγών στη Φουρνή για να πάρουν τα αυτοκίνητα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν για το σπίτι τους, ή μπορούν να περιμένουν σε παρακείμενο καφέ να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα από τη Φουρνή.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή (parking S/M Βασιλόπουλος) στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4,5 ώρες

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ανδρουλάκης Γιώργος (τηλ.6997726460)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 13 χλμ.

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: ανάβαση 550μ. – κατάβαση 850μ. (η περισσότερη κατάβαση από δρόμο)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos