ορειβατικό διήμερο, 21 και 22 Σεπτεμβρίου
πρώτη οργανωμένη ανάβαση στην κορυφή της Δίκτης στα 2148μ

Ενημερώνουμε τα μέλη του ΕΟΣ Λασιθίου ότι στις 21-22  Σεπτεμβρίου  2019 θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης η   πεζοπορική – ορειβατική διαδρομή  «Ιατρού Νικ Κασάπη» από την Κασταμονίτσα στην κορυφή της Σπαθί Δίκτης 2148μ. Το ορειβατικό διήμερο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ιατρού και ορειβάτη Νικόλαου Κασάπη σε αναβίωση της ιστορικής εξόρμησης του νεοσύστατου τότε ΕΟΣ Θεσσαλονίκης το 1931 στην ανατολική Κρήτη και στην πρώτη οργανωμένη ανάβαση στην κορυφή της Δίκτης στα 2148μ. και της οποίας ήταν αρχηγός.

Η αναχώρηση μας θα γίνει από το Οροπέδιο Λασιθίου πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτέμβρη και ω/ 5:00.  Λεωφορείο του Δήμου Οροπεδίου θα μας μεταφέρει στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας περίπου  Ω/07:00.

Η πεζοπορία μας έχει έντονο συμβολισμό γιατί  θα ξεκινήσει  ταυτόχρονα με την Μινωική διαδρομή  ( Αρχαία Λύττος – Ψυχρό )  που διοργανώνεται από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. 

Θα ξεκινήσουμε από την Κασταμονίτσα θα περάσουμε τον οικισμό Τοίχος και θα κατευθυνθούμε στον Αη Γιώργη στις Φλέγες .      

Από εκεί θα μπούμε στο Μινωικό Μονοπάτι και θα το ανηφορίσουμε ως τα όρια του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στου Τσούλη το Μνήμα  . ( Υποδοχή –κέρασμα).  Μετά ακολουθώντας το Ε4 θα καταλήξουμε στο χωριό Ψυχρό όπου  ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού 

Ο Ξένιος Ζεύς  θα προσφέρει κέρασμα.  

Αφού ξεκουραστούμε  θα κατευθυνθούμε στον  Αβρακόντε  και από το Ε4 θα ανέβουμε στο Λιμνάκαρο όπου θα  διανυκτερεύσουμε  στο ορειβατικό καταφύγιο «Στροβίλι» του ΕΟΣ Λασιθίου.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  το πρωί αφού πάρουμε  το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας για την κορυφή Σπαθί .

Από το καταφύγιο θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που το ενώνει με το Ε4 και αφού ανέβουμε στο διάσελο Αβαρσάμη θα αφήσουμε το Ε4 για να ανέβουμε στην κορυφή της Δίκτης  .

Η επιστροφή μας στο καταφύγιο θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Ώρες πορείας 1ης ημέρας  6     βαθμός δυσκολίας 1

Ώρες πορείας 2ης ημέρας   8  μαζί  με τις απαραίτητες στάσεις  βαθμός δυσκολίας 3

Απαραίτητα  : μποτάκια ορειβασίας  ,μπατόν ,  αρκετό νερό , καπέλο, αντηλιακό, αντιανεμικό τζάκετ , φλίς ζεστό  (ενδέχεται στην κορυφή να φυσάει  και να έχει λίγο κρύο)  και ελαφρύ σνακ.

Αρχηγός : Σπυριδάκης Γιάννης  6972667591

Σημείωση :Τα μέλη θα μπορούν να πάρουν μέρος είτε σε όλο το διήμερο είτε μόνο  το Σάββατο η την  Κυριακή. 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι  Πέμπτη βράδυ  19 Σεπτεμβρίου  2019 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos