ο νέος δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος
ο νέος δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Καρπάθου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 16/08 υπό την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπάθου – Κάσου κ. κ. Αμβροσίου,

του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Καλλίννικου, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Επιφάνειου και του Ιερού Κλήρου. Στην ορκωμοσία επίσης παρέστησαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Καρπάθου κ. Μηνατσής Ιωάννης, ο πρ. Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωαννίδης Μιχάλης , ο Αντιδήμαρχος Δ. Ρόδου Καρίκης Ευστράτιος , ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Μπαριανάκης Μιχάλης και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού.

Το έναυσμα για την τελετή ορκωμοσίας έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Χανιώτης ο οποίος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ημέρας :

«   Βαθιά πολιτικά συμπεριφερόμενοι, αφού εξήλθαμε μία δύσκολη τριετία, έχουμε μπροστά μας μία πενταετία ολόκληρη, με τα γνωστά προβλήματα. Και αφού ο Δήμος κατάφερε και να σταθεί όρθιος και να βελτιώσει τα μακροοικονομικά, μακροκοινωνικά και τα μακροπολιτικά μεγέθη τα οποία είναι οι μονάδες μέτρησης της επιτυχίας ή όχι, μπορώ να πω ότι μπορούμε να έχουμε αισιοδοξία για το μέλλον.

   Εύχομαι στους συναδέλφους και στην νέα δημοτική αρχή Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη στο δύσκολο και βαρύ έργο τους . Εμείς θα τηρήσουμε τον όρκο μας. Θέλουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στον Δήμο Καρπάθου ακόμη περισσότερο   από ό, τι βελτιώθηκαν την προηγούμενη τριετία

Με την τέλεση της ορκωμοσίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες τόνισε:

« Είμαι βέβαιος ότι με χρηστή διοίκηση, την οικονομία με την αγαστή συνεργασία θα μπορέσετε να αναπτύξετε πολλά και πολυποίκιλα έργα που σας αναμένουν σε ολόκληρη την πενταετία που ακολουθεί. Να είστε ενωμένοι και αγαπημένοι

το νέο δημοτικό συμβούλιο
το νέο δημοτικό συμβούλιο

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ηλίας Λάμπρος στην ομιλία του υπογράμμισε:

«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην  ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για όλους εμάς, καθώς δίνοντας το σημερινό όρκο αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη, να κάνουμε, τα μέγιστα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.  

Με αποφασιστικότητα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με συνεργασία, εργατικότητα και την μέγιστη δυνατή συναίνεση, δεσμευόμαστε σήμερα εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου ότι  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, θα αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να δώσουνε ουσιαστικές λύσεις. 

Δεσμευόμαστε ότι θα διαχειριστούμε τα δημοτικά δρώμενα με πλήρη διαφάνεια – αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Χωρίς εμπάθεια και διακρίνεις αλλά με ανιδιοτέλεια και σοβαρότητα θα σταθούμε δίπλα στο δημότη.  

Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας.

Γνωρίζουμε επίσης και τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας,  της γραφειοκρατίας και των πολύπλοκων διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων και δράσεων. 

Ωστόσο οι δυσκολίες αυτές δεν θα αποτελέσουν άλλοθι, αλλά με υπευθυνότητα και αγωνιστική διάθεση και έχοντας τους πολίτες της Καρπάθου στο πλευρό μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατή υποστήριξη και αρωγή στο έργο μας από τους Καρπάθιους της διασποράς, τους εκπροσώπους μας στην Ελληνική Βουλή και λοιπούς παράγοντες, δεσμευόμαστε ότι βήμα – βήμα, κόμπο – κόμπο θα προσπαθούμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα και δεν θα παραδίδουμε τα όπλα στην πρώτη δυσκολία. 

Με μεθοδικότητα, σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό, θα προσπαθήσουμε να προλαμβάνουμε καταστάσεις και προβλήματα, αλλά και να επεμβαίνουμε άμεσα και κατασταλτικά σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση. 

Κύριο μέλημά μας η τουριστική προβολή του νησιού μας. Η προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Διότι μέσω της τουριστικής προβολής θα επέλθει ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας.

Με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση του δήμου μας. Θα είμαστε ιδιαίτερα διεκδικητικοί προς την κεντρική εξουσία και με φειδώ και σύνεση θα διαχειριστούμε τα οικονομικά του δήμου.

Δηλώνουμε ότι θα αναδιαρθρώσουμε τη διοικητική δομή του δήμου ώστε να την καταστήσουμε αποτελεσματική, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες του προσωπικού του δήμου. Πρωταρχικό καθήκον των υπηρεσιών θα είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και στο επίκεντρο τους θα είναι ο δημότης.  

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τις Καρπαθιές και τους Καρπάθιους για την εμπιστοσύνη τους, και να τους ζητήσω να είναι δίπλας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, στηρίζοντας μας, αλλά και ασκώντας μας εποικοδομητική κριτική, όταν χρειάζεται.

Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την οικογένεια μου για τη στήριξή τους και να ευχηθώ να έχουμε μία δημιουργική θητεία. 

                                            Σας ευχαριστώ!

Με την λήξη της τελετής ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Καρπάθου και το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκαν τις ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos