η δήμαρχος Καλλίνικου Ευαγγελία και δημοτικοί σύμβουλοι
η δήμαρχος Καλλίνικου Ευαγγελία και δημοτικοί σύμβουλοι

Σήμερα 30/8/2014 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό κατάστημα Γαύδου, έγινε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η Δήμαρχος Καλλίνικου Ευαγγελία και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι δεν θέλησαν να ορκιστούν διότι θεώρησαν απαραίτητη την παρουσία του τοπικού ιερέα.

Μετά την  ορκωμοσία η Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

Ευχαριστούμε όλους για την τιμή που μας κάνατε να βρίσκεστε σήμερα εδώ.

Δύσκολο το έργο που είναι μπροστά μας και οι συνθήκες αντίξοες, όμως τα τελευταία τριάμισι χρόνια ψάξαμε, μάθαμε, αποκτήσαμε εμπειρία και γνώση. Το αποτέλεσμα, όπως ξέρετε, είναι συγκεκριμένο, τα έργα του ΕΣΠΑ για την ύδρευση και τις ασφαλτοστρώσεις ξεκινούν άμεσα. Σε λίγες μέρες θα φτάσει στο νησί το γεωτρύπανο που θα ρίξει καθαρό νερό στα νέα δίκτυα και το νησί θα αποκτήσει για πρώτη φορά ύδρευση.

Ζητάμε από όλους εσάς να σταθείτε πλάι μας. Έχουμε ανάγκη από ενεργούς πολίτες, που θα περιφρουρήσουν τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες, πάντα για το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων. Μ’ αυτή την αφορμή πρέπει να σας πω ότι έχουμε εργαστεί εξαντλητικά για να είμαστε στα πλαίσια του νόμου, εφαρμόζοντας τις νόμιμες σωστές διαδικασίες τόσο στο τυπικό κομμάτι όσο και στο ουσιαστικό. Είναι ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε στην πράξη ότι το νησί μπαίνει σε νέα φάση με πρωτοπόρο το Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, και οι αποφάσεις θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ευελιξίας, με κύριο στόχο την ευημερία του νησιού.

Στον ορίζοντα της πενταετίας μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί παράλληλα με τον τουρισμό και ο πρωτογενής τομέας, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη οικονομική αυτάρκεια στο νησί.

Να είστε βέβαιοι ότι η φωνή του νησιού μας θα ακούγεται σε όλα τα θεσμικά όργανα όταν χρειάζεται για να δοθούν λύσεις στα τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα.

Καλή δουλειά σε όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Στην ορκωμοσία παρευρέθη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος απόστολος Αλεξόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos