από αριστερά, Αρναουτάκης, Δερμιτζάκης, Ξανθός, Πετράκη
από αριστερά, Αρναουτάκης, Δερμιτζάκης, Ξανθός, Πετράκη

Με το καλωσόρισες, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, πήρε μια πολύ καλή γεύση για τις σχέσεις ανάμεσα στις τρεις πόλεις του νομού Λασιθίου, όταν άρχισαν μπροστά του οι καβγάδες για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων.

Ήταν η πρώτη αναγνωριστική επαφή καταγραφής, θέσεων, λογικών, επιχειρημάτων και της τρέχουσας κατάστασης στην υγεία του νομού Λασιθίου, που έγινε το πρωί του Σαββάτου (14/3) στη περιφερειακή ενότητα Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας. Ο κ. Ξανθός στην αρχική του τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι το σύστημα υγείας θα πρέπει να λειτουργεί για όλους. Και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν άμεσα κάποιες στρεβλώσεις.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, η παρουσία στη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και άλλων στελεχών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κρήτης, οι οποίοι τεχνηέντως άφησαν απέξω το ρόλο που έχει παίξει στη κατάρρευση της υγείας και το Πα.Σο.Κ. από όπου και προέρχονται.

μεγάλο το ενδιαφέρον από όλο το Λασίθι
μεγάλο το ενδιαφέρον από όλο το Λασίθι

Παρόντες οι τέσσερις δήμαρχοι των πόλεων του νομού, οι οποίοι εξέθεσαν τα θέματα των νοσοκομείων μέσα από τη τοπική οπτική τους γωνία, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων σ’ αυτά. Παρών και ο νέος ΔΥΠΕάρχης Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης και ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης.

Ουσιαστικά επρόκειτο για τη τέταρτη κατά σειρά, συνάντηση ενημέρωσης του Υπουργού Υγείας, αφού είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συσκέψεις για Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Μια΄σύσκεψη που κράτησε μέχρι τις 16:30, αφού ο καθένας ήθελε να πει το πόνο του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Ξανθός εκλέγεται βουλευτής Ρεθύμνου.

Απομένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η πρόταση του υπουργείου για τα νοσοκομεία στο Λασίθι σε συνδυασμό βέβαια με τις άλλες αλλαγές που θα δρομολογηθούν στη Κρήτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos