Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ΑναστάσιοςΣυνάντηση εργασίας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τους εκπροσώπους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκταρου: πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, αιδεσιμότατο Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Οδυσσέα Σγουρό, είχε τη Δευτέρα (16/5) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννς Λουκαράκης. Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι με την υποστήριξη και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου, θα πραγματοποιηθούν στον ¶γιο Νικόλαο τον προσεχή Ιούνιο, τρία σημαντικά εκκλησιαστικά συνέδρια με τη συμμετοχή εξαιρετικών ροσωπικοτήτων της Εκκλησίας από όλο τον κόσμο. 
Συγκεκριμένα από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου: Το συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.
Από τις 11 έως τις 29 Ιουνίου: Το Συνέδριο της Επιτροπής Πίστεως κα Τάξεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, και τέλος,
από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου, Το Συνέδριο της Λειτουργικής Επιτροπής του αναφερόμενου Συμβουλίου.
Με την ευκαιρία αυτή ζητήθηκε η διαμεσολάβηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γαλλίας κ.κ., Εμμανουήλ, προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων- υρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο – ο οποίος προεδρεύει του πρώτου συνεδρίου- προκειμένου να αποδεχθεί την πρόσκληση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τιμητική εκδήλωση στην πόλη μας μετά από συνεννόηση και επαφή που είχε μαζί του ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.
Όπως ήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Λουκαράκης ο οποίος υπέγραψε και την πρόσκληση προς τον Μακαριότατο : «η πόλη μας θα έχει τη μεγάλη τιμή να υποδεχθεί και να τιμήσει τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στο κινηματοθέατρο REX».
 
Στη πρόσκληση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου:
 
Μακαριώτατε,
Ευσεβάσως υποβάλλομεν την παράκλησιν εις την Υμετέραν περισπούδαστον Μακαριότητα όπως, κατά τον ερχομόν Σας εις την πόλιν μας, εκ του γεγονότος της συγκλήσεως ενταύθα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, ευαρεστηθήτε και απευθύνετε “λόγον αγαθόν” εις το εκλεκτόν κοινόν της πόλεως μας.
 
Την ευλογίαν ταύτην εντάσσομεν, μετ’ εγκαυχήσεως εις τα πλαίσια των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων “ΛΑΤΩ 2005”, ως και ο ελλογιμώτατος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Οδυσσέας Σγουρός, δια τηλεφωνικής εικοινωνίας παρεκάλεσεν την Υμετέρα Μακαριότητα, γεγονός το οποίον περιποιεί μεγίστην τιμήν δια πάντας ημάς.
 
Επί τούτοις, εκφράζοντες τας απείρους ημών ευχαριστίας, δια την αποδοχήν της προσκλήσεως,
 
διατελούμεν μετά βαθυτάτου σεβασμού,
 
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,
 
Ιωάννης Λουκαράκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos