ΔΥΠΕ ΚρήτηςΟ γεννημένος στην Κριτσά και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαρειδάκης θα είναι – κατά πάσα πιθανότητα – ο νέος πρόεδρος της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έπειτα από τη βιαία αποπομπή του απερχόμενου Γιάννη Καλαντζάκη, κατόπιν απόφασης του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
 
Η οριστική απόφαση τοποθέτησης του κ. Σαρειδάκη αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου από το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο υπουργός λαμβάνει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον και στην οποία έχουν προσκληθεί και υπουργοί Υγείας των χωρών-μελών του Συμβουλίου, καθώς μεταξύ άλλων εξετάστηκαν οι επιπτώσεις στον παγκόσμι τουρισμό από τη γρίπη των πτηνών.
 
Ο Γιώργος Σαρειδάκις γεννήθηκε 17 Ιουλίου 1938, στην περιοχή Κριτσά του νομού Λασιθίου. ¶νηκε στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες).
 
Διατέλεσε – μεταξύ άλλων – αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Δικαιωμάτων των Πολιτών, στην Οάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και στην Υποεπιτροπή Νομισματικών Θεμάτων.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos