ο δήμαρχος Ιεράπετρας στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου
Καλαντζάκης, Τζιώτας, Μακράκης, Βολυράκη

Τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Μακράκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στη συνάντηση ήταν παρούσα η κα. Μαρία Βολυράκη, πρόεδρος της κοινότητας Μαλών και ο κ. Χαράλαμπος Τζιώτας, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεδίωξε την εν λόγω συνάντηση ώστε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη ενός δασκάλου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας καθώς και την απόφαση της Πρωτοβάθμιας για προσωρινή κάλυψη της θέσης από τη δασκάλα του ολοήμερου στο σχολείο των Μαλών.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα του μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου με το δήμαρχο να επιδιώκει οργάνωση πρωτοβουλιών ενημέρωσης μαθητών και γονέων ώστε να εκδηλώσουν έγκαιρα ενδιαφέρον και να εγγραφούν.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κατά την συζήτησή τους, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ως δημοτική αρχή ανταποκρινόμαστε πάντα άμεσα σε κάθε ανάγκη που προκύπτει στα σχολεία του Δήμου μας και βοηθάμε στην εύρεση λύσης. 

Οποιοδήποτε σχολείο του Δήμου, ανεξαρτήτως πλήθους μαθητών και τοποθεσίας, το αντιμετωπίζουμε ισότιμα, φροντίζουμε τις εγκαταστάσεις, τους χώρους και τον εξοπλισμό του και επιδιώκουμε να εξελίσσεται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του μουσικού γυμνασίου στο Καβούσι την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ευχαριστώ την κ. Βολυράκη για τη συνεργασία και τον κ. Μακράκη και τον κ. Τζιώτα για την ενημέρωση και την πρόθεσή τους να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των δύο σχολείων.»

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos