Νίκος ΧριστοφακάκηςΤον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα επισκέφτηκε τη Τετάρτη (1/6) ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για εκκρεμή θέματα και αιτήματα του Δήμου, αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Κρήτης.
Μεταξύ των άλλων συζήτησαν την παρατεινόμενη εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση του Σελακάνου, για την οποία, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 273.128,11 Ευρώ σε τρεις δόσεις.
Αφού εκτελέστηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, το έργο διεκόπη, λόγω παρεμβάσεως της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Σελακάνου να ανησυχούν εντόνως για την περαιτέω πορεία του.
Την ανησυχία αυτή μετέφεραν στον Δήμαρχο για μια ακόμα φορά ο δημοτικός σύμβουλος κ.Δημήτρης Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χριστού κ.Αιμίλιος Πετσαγγουράκης, καθώς και ο Προέδρος κ.Γιώργος Φαϊτάκης και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου σε συνάντηση που είχαν τη Τρίτη (31/5) στο Δημαρχείο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κατενόησε τη σοβαρότητα του θέματος και ανέλαβε μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες να υπάρξει άμεση αντιμετώπισή του.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τη διακοπή των εργασιών στο Κολυμβητήριο στο Κεντρί Ιεράπετρας, λόγω μη εξόφλησης των λογαριασμών που έχει υποβάλει ο ανάδοχος του έργου. Όπως είναι γνωστό, το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με όλα τα άλλα ργα του ίδιου Προγράμματος.
Ο Γενικός Γραμματέας έδωσε εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία να επιταχύνει την εξόφληση των λογαριασμών, δεδομένου ότι έχει αρχίσει σταδιακά η χρηματοδότηση των έργων αυτών. Σχετικά ενημερώθηκε ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος και δεσμεύτηκε για άμεση επνέναρξη των εργασιών.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην υλοποίηση έργων του Δήμου, ενταγμένων στο ΠΕΠ Κρήτης.

Τέλος, ο κ.Τσόκας γνωστοποίησε στον Δήμαρχο την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ιεράπετρα στις 16 τρέχοντος μηνός, προκειμένου να του παραδώσει και επισήμως το ταχύπλοο σκάφος, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ιεράπετρας .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos