ο Δήμος Σητείας περί αντιπυρικής περιόδου
Εφιστούμε ακόμη την προσοχή των δημοτών

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 01 Μαΐου 2020 και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας πρόκλησης  πυρκαγιάς, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των δημοτών σχετικά με τον προληπτικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα χόρτα, καθώς και από πάσης φύσεως υλικά τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εστία δημιουργίας  και εξάπλωσης πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται τόσο εντός πόλεων, όσο και εκτός, καθώς και οικισμών, σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται  στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση των πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών.

Επισημαίνουμε ότι ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου  και αποτελεί βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση  προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Εφιστούμε ακόμη την προσοχή των δημοτών για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών  μέτρων αυτοπροστασίας από πυρκαγιές,  καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή.

Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και στον ιστοχώρο του Δήμου μας (www.sitia.gr)  στην ενότητα Πολιτική Προστασία.

Τηλέφωνο Αξ/κου Υπηρεσίας πυροσβεστικής  Σητείας : 2843026311

Τηλέφωνο Αξ/κου Υπηρεσίας Αστυνομίας Σητείας : 2843022266

Τηλέφωνο Αντιδ/χου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας: 6936504617

Γεώργιος Αϊλαμάκης

Αντιδ/χος Πολιτικής Προστασίας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos