Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει και φέτος στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW), η οποία λαμβάνει χώρα από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2020 (https://www.eusew.eu/energy-days/municipality-hersonissos-goes-digital). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αποδοτικής χρήσης της ενέργειας. Φέτος η διοργάνωση διεξάγεται ηλεκτρονικά και είναι διαδραστική, με θέμα: «Πέρα από την κρίση: καθαρή ενέργεια για μια πράσινη ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Χερσονήσου – ως ενεργό μέλος του Συμφώνου των Δημάρχων (Covenant of Mayors) – εναρμονίζεται με τις νέες οδηγίες και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας συμμετέχοντας στις δράσεις με όρους ασφάλειας, δηλαδή «the Municipality of Hersonisos goes digital», στέλνοντας το μήνυμα «Ελάτε να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε όσα ανακαλύψαμε!»

Αναλυτικότερα, τις προηγούμενες ημέρες, ολιγομελείς ομάδες αποτελούμενες από στελέχη του Δήμου, ξεκίνησαν να υλοποιούν και ταυτόχρονα να καταγράφουν ψηφιακά, εναλλακτικές φυσιολατρικές δράσεις ψυχαγωγίας. Αρχικά, κατέγραψαν, δύο ποδηλατικές (https://www.hersonisos.gr/hersonisos/biketrails) και δύο περιπατητικές διαδρομές,  (https://www.hersonisos.gr/hersonisos/peripatetic-ways) που υλοποιήθηκαν σε τρεις διαφορετικές δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα στις Δ.Ε. Μαλίων (Μοχός), Γουβών (παράκτιο μέτωπο Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών – Γουβών) και Χερσονήσου (Κράσι – Αζιλακόδασος – Χαμόπρινα).

Στόχος των φετινών δράσεων είναι να προβληθούν τα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία, που συνθέτουν το πολύμορφο ανάγλυφο του Δήμου Χερσονήσου, ταυτόχρονα με την δημιουργία μιας δυναμικής βάση δεδομένων (data base), στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου (www.hersonisos.gr), που θα ανατροφοδοτείται συνεχώς από την υπηρεσία αλλά, κυρίως, από όσους έχουν στην κατοχή τους παρόμοιο ψηφιακό υλικό, και επιθυμούν να το διαθέσουν ανοικτά (με αποστολή του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: explore@hersonisos.gr).

Μέσω της διαδραστικής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης, ο Δήμος Χερσονήσου αξιώνει τη δημιουργία ενός ψηφιακού «αποθετηρίου» – βασισμένο σε μια σύγχρονη αναπτυξιακή δυναμική – εναλλακτικών και βιώσιμων ψυχαγωγικών δράσεων, που θα απαντά στην πρόκληση για τη δημιουργία ενός περισσότερο βιώσιμου και αειφόρου περιβάλλοντος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos