Συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Γελαλή
Συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Γελαλή

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή (17/4) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη

και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Γελαλή.  Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή για την πορεία  των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νομό.  Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε την αναγκαιότητα  επιτάχυνσης  της υλοποίησης  των συγκεκριμένων φραγμάτων και αγωγών έτσι ώστε  να μη χάνονται ποσότητες νερού, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για τις δενδρώδεις, θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες τις περιοχής, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ξηροθερμική περιοχή με ελάχιστες βροχοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η μελέτη της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους – φράγματος Μπραμιανών με κωδικό 2010 081/8/0041 και προϋπολογισμό έργου 275.000  ευρώ  ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Έχει συνταχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία ελέγχεται προκειμένου να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Κρήτης για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων.
  • Η μελέτη για τον ταμιευτήρα στη θέση Φλέγα του οικισμού Χοχλακιές με κωδικό 081/8/0040 με προϋπολογισμό έργου 600.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
  • Η μελέτη για το φράγμα Αγίου Ιωάννη με κωδικό 081/8/0039 προϋπολογισμού έργου 450.000  ευρώ ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, καθώς έχει υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.
  • Το φράγμα Λιθινών με κωδικό 081/8/0042 προϋπολογισμού έργου 150.000 ευρώ.  ενώ έχει ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, δεν έχει δημοπρατηθεί, με κίνδυνο να μη μεταφερθεί στη νέα προγραμματική περίοδο.
  • Τα έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου, της λιμνοδεξαμενής Τσιτσιμπή καθώς και τα συμπληρωματικά έργα στην αρχική μελέτη του φράγματος Μπραμιανών άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκείμενου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των έργων.

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos