με τους μαθητές των λυκείων

Ο Ιαβέρης επί το έργον

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Έλληνα; Εξ ανατολών θα πει ένας. Η οικονομική συγκυρία θα πει κάποιος άλλος. Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Έλληνα, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΣ. Και αυτό αποδεικνύεται από τους 150.000 νεκρούς στα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία 50 χρόνια, 300.000 ανάπηρους και 2.000.000 τραυματίες.
Κάτι που σημαίνει:

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.

Με αυτό τον πολύ βαρύ, αλλά αληθινό πέρα για πέρα τίτλο, ο Ιαβέρης, βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο τη Τετάρτη (29/10), δίδοντας δύο διαλέξεις για τον τρόπο με τον οποίο άγεται και φέρεται ο Έλλην στους δρόμους και τα αποτελέσματα που αυτός ο τρόπος επιφέρει τις τελευταίες δεκαετίες. Το πρωί ο Ιαβέρης μίλησε στους μαθητές και το βράδυ στους γονείς.
Και οι μαθητές, μπορεί να μπήκαν στην αίθουσα για χαβαλέ, στο τέλος όμως έφυγαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, όπως και οι λίγοι γονείς, αστυνομικοί και εκπρόσωποι φορέων, το απόγευμα. Με την ευχή να γίνουμε όλοι καλύτεροι πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας, ο Ιαβέρης, μας έφερε αντιμέτωπους με τον κακό μας εαυτό. Και με στοιχεία απέδειξε ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, δεν οφείλεται στην υπογεννητικότητα, αλλά στη τάση μας να αυτοκτονούμε κάθε μέρα στους δρόμους. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν κατά μέσο όρο μειώσει τα τροχαία δυστυχήματα κατά 30%, στην Ελλάδα η τάση είναι αυξητική.
Κατά τον Ιαβέρη, θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, από το σπίτι, αλλά και το σχολείο. Το κεντρικό κράτος να υλοποιήσει σοβαρά ένα πρόγραμμα μείωσης των τροχαίων, που θα αποδώσει μετά από 15 ή 20 χρόνια. Αλλιώς, δεν χρειαζόμαστε πλέον τους “βαρβάρους”. Τα καταφέρνουμε πολύ καλύτερα μόνοι μας στην αυτόματη λογική μας να εξαφανιστούμε μια μέρα από το χάρτη.

Ο Ιαβέρης ήταν καλεσμένος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου. Ο ίδιος για χρόνια οδηγός αγώνων, έχει αφιερώσει τη ζωή του να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων στο δρόμο, δίδοντας διαλέξεις σε όλη τη χώρα, αφιλοκερδώς.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos