ο Μανόλης Θραψανιώτης περί ίδρυσης Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο
ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης

Στον δικτυακό τόπο του 104,4 Fm δημοσιεύεται η είδηση ίδρυσης Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο καθώς και δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών κ. Κεφαλογιάννη.

Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο, μετουσιώνει (!) μια μεθοδική και συλλογική διεκδίκηση (!) για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην θωράκιση αλλά και στη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα τόσο για την καθοριστική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια όσο και για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η σχολή θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο!”

Για να μην υπάρχει   παρεξήγηση, η δημιουργία Σχολής Ξεναγών είναι  ένα θετικό γεγονός και δεν αμφισβητείται.

Αναρωτιέμαι όμως και προβληματίζομαι  για το σκεπτικό της δήλωσης  “… η μετουσίωση, η ταχύτητα, η μεθοδική και συλλογική  διεκδίκηση”, κλπ κλπ. πότε τα πρόλαβαν;

Με ποια διαβούλευση, ποια μελέτη σκοπιμότητας και  βιωσιμότητας,  ποια αξιολόγηση (έχει να πει μήπως κάτι ο κ. Πλακιωτάκης) ή έστω η κ. Κεραμέως ή ο κ. Γεραπετρίτης, που κόπτονται για τις διαδικασίες; Ιδιαίτερα ο τελευταίος.

Δεν θα κάνω αναφορά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, νοιώθω  να γίνομαι κουραστικός.

Θα επισημάνω όμως  ότι το Λασίθι μένει για μια ακόμα φορά απέξω. Μία απάντηση μόνο στον κ. Κεφαλογιάννη, μέχρι να μπορώ, θα παραπονιέμαι (ξέρει εκείνος) και θα εκφράζω την αγανάκτηση μου για την συμπεριφορά τους για το Λασίθι.

Το Λασίθι, “του διαόλου η μάνα”, είναι καλό  να δέχεται “σβούρους”, ηλιοθερμικά αλλά είναι ακατάλληλο για Πανεπιστημιακές σχολές.

Υ. Γ. Μήπως έφτασε η ώρα  να ανησυχούμε και για τα υπόλοιπα ;

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos