επισκέπτεται το δήμο Καρπάθου
επισκέπτεται το δήμο Καρπάθου

Με φωτεινό χαμόγελο και έκδηλη συγκίνηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (19.082015) το Δημαρχείο Καρπάθου, πραγματοποιώντας  συνάντηση  με τον Δήμαρχο κ. Ηλία Λάμπρο,

συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο. Παρόντες, οι Αντιδήμαρχοι  Κοσμάς Ιωάννης και Γιώργος  Νισύριος καθώς επίσης  και ο  δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Λυτός.

«Σεβασμιότατε, νιώθουμε ότι δε φύγατε ποτέ… Δεν καταλάβαμε πραγματικά πως πέρασαν επτά χρόνια …» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος προσφέροντας το έμβλημα του Δήμου Καρπάθου. Δεν σας ξεχάσαμε ποτέ και θέλουμε η ευλογία και η προσευχή σας να προστατεύει όλους τους Καρπάθιους…»

«Η σκέψη μου είναι πάντα  μαζί σας …όπως και η προσευχή μου» ανταπάντησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης συναισθηματικά φορτισμένος.

Να   σημειωθεί ότι  αφορμή για το ταξίδι του Μητροπολίτη Κώου  και Νισύρου κ. Ναθαναήλ  στην Κάρπαθο  ήταν η  επιτυχημένη χθεσινή (18/08) παρουσίαση του βιβλίου του  « Η Οσία Μελώ στη Βουρρίνα της Κω .  Λαϊκή παράδοση και Λατρεία»  που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά  Πατριαρχική και  Σταυροπηγιακή Μονή  Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου,  στην οποία είχε εγκατασταθεί ως Καθηγούμενος από το 2003 έως το 2009.       Παρόντες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου- Κάσου  κ. Αμβρόσιος μετά του Ιερού Κλήρου , ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος, ο   Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος,  ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Μηνατσής, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο  Λαϊκού  Πολιτισμού Καρπάθου του Παν/μιου Αθηνών και τον Καρπαθιακό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.

Η εμπεριστατωμένη ανάλυση και  παρουσίαση έγινε από τον Καρπάθιο Πανεπιστημιακό κ. Μηνά Αλεξιάδη, Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ομιλία της κυρίας Βασιλικής  Χρυσανθακοπούλου, επικ. Καθηγήτριας Λαογραφίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ανέγνωσε  η γραμματέας του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου κα. Σοφία Χατζηγεωργίου – Τούμα,  αφού δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί η ίδια στην εκδήλωση.

Την βιβλιοπαρουσίαση έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Καρπάθου με ένα σύντομο αλλά άρτια επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα  της Μονής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos