Ο Μύλος θα περάσει στον Δήμο
Ο Μύλος που έδωσε το όνομα στη συνοικία του λόφου πάνω από το λιμάνι και τη Κιτροπλατεία

Τον Μύλο – ένα κτίσμα του 17ου αιώνα – από το οποίο πήρε το όνομα της, μια από τις παλαιότερες συνοικίες του δήμου Αγίου Νικολάου, προτίθεται ν΄αποκτήσει ο Δήμος  στην προσπάθεια του, να παραμείνει και ν΄αναδειχθεί ως ένα οικοδόμημα, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αισθητική και ιστορική σημασία του, αποτελεί για την πόλη, ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία αναφοράς της.

Όπως έκανε γνωστό, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, σε συνάντηση που είχε (2/11) με τους ιδιοκτήτες του “Μύλου”, διαφάνηκε η πρόθεση τους, προκειμένου να καθοριστεί αρχικά μια επιτροπή ορισμού καταμέτρησης, που θα μεριμνήσει σχετικά με την τιμή πώλησης του .

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως εξάλλου έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, αποτελεί η διατήρηση των μνημείων της πόλης, -πολλώ δε μάλλον ο Μύλος της Κιτροπλατείας- ενός κτίσματος που διακρίνεται σε καρτ – ποστάλ των αρχών του 20ου αιώνα (1905-1910) στον ομώνυμο λόφο της πόλης και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά τοπόσημα της ευρύτερης περιοχής..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos