οι επισκέπτες
οι επισκέπτες

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης “Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών” επισκέφτηκε ο νέος Πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής κ. Τάκης Ψαράκης με την κυρία Esther Luogo-Psarakis.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Δρ. Εμμ. Δρακάκη και την επιμελήτρια του Μουσείου Δρ. Έφη Ψιλάκη στις συλλογές που αναδεικνύουν την εξέλιξη του χριστιανικού πολιτισμού της Κρήτης από τον 14ο μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους μεγάλους σταθμούς του κρητικού πολιτισμού μέσα από έργα σημαντικών δημιουργών, όπως ο Άγγελος Ακοτάντος και ο Μιχαήλ Δαμασκηνός, να παρακολουθήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει το Μουσείο για να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης και να ενημερωθεί για τους στόχους και τις επιδιώξεις του. Παράλληλα, αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας προκειμένου να γίνει γνωστό του Μουσείο τόσο στα μέλη της Ένωσης όσο και στο αμερικανικό κοινό γενικότερα.

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής ιδρύθηκε το 1929 και συσπειρώνει στους κόλπους της τους Συλλόγους Κρητών της Αμερικανικής Ηπείρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos