Ζαχαρίας ΔαϊλάκηςΓια τη λειτουργία του νέου γραφείου, έκδοσης διαβατηρίων, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, παραχώρησε συνέντευξη τη Τετάρτη (28/11) ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ζαχαρίας Δαϊλάκης.
Πρόκειται για το μοναδικό γραφείο στο νομό Λασιθίου, αφού υπάρχει ένα τέτοιο γραφείο σε κάθε νομό, στην αστυνομική διεύθυνση.
Αυτό συνέβη, διότι, λόγω θεμάτων ασφαλείας, η έκδοση διαβατηρίων πέρασε από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Ελληνική Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στη νεοϊδρυθείσα διεύθυνση διαβατηρίων.

Κάθε ενδιαφερόμενος μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, θα σπεύδει στις κατά τόπους υπηρεσίες, θα τα καταθέτει και μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες θα έχει το διαβατήριο του.
Κορυφαίοι αξιωματικοί της Α.Δ. ΛασιθίουΣε περιπτώσεις ασθενείας, ή ανωτέρας βίας το διαβατήριο μπορεί να εκδοθεί σε μία εργάσιμη ημέρα.
Το κόστος για τον κάθε κάτοχο θα είναι 47 ¤ και θα ισχύει για πέντε χρόνια, ενώ για τα παιδιά, δύο, ή τέσσερα χρόνια, ανάλογα με την ηλικία.
Η όλη διαδικασία έκδοσης γίνεται στην Αθήνα, στην σχετική υπηρσία, όπου τα στοιχεία καταχωρούνται σε πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, το νέο διαβατήριο εμπεριέχει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, ορισμένες από τις οποίες είναι αόρατες.
Μετά τον Μάη του 2005, όσα διαβατήρια εκδοούν θα περιέχουν και microchip με τα στοιχεία του κατόχου, χωρίς όμως βιομετρικές λεπτομέρειες.
Τα υπάρχοντα διαβατήρια, λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2006.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos