Καθαρό, χιονισμένοΕπιστολή προς τον υφυπουργό Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. κ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο απέστειλε την Παρασκευή (13.1) ο νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης σχετικά με το σχεδιαζόμενο έργο του μικρού φράγματος στο Καθαρό του δήμου Αγίου Νικολάου. Ο κ. Στρατάκης ζητά από τον υφυπουργό να ξεκαθαριστεί η το θέμα και να σταματήσουν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ να διχογνωμούν.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ
 
 Στο υπ΄αριθ. 1884/11-10-05 έγγραφο σας σε ότι αφορά το έργο του μικρού φράγματος στο Οροπέδιο Καθαρού του Δήμου Αγίου Νικολάου μεταξύ άλλων μας πληροφορείτε επί λέξει:
 
«Επιπλέον η αρμόδια Δ/νση (Δ6) έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την χωροθέτηση λιμνοδεξαμενής (μικρού φράγματος) στο Οροπέδιο Καθαρού».
 
Μία μέρα αργότερα η Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ στο υπ΄αριθ. 166934/3928/12-10-05 έγγραφο της για το ίδιο έργο μεταξύ άλλων αναφέρει:
 
«Επομένως σας γνωρίζουμε ότι κατ΄αρχήν η υπηρεσία μας με τα υφιστάμενα δεδομένα της μελέτης δεν μπορεί να συμφωνήσει με το προτεινόμενο έργο».
 
Τέλος με το υπ΄αριθ. 140481/16-12-05 έγγραφο η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος επέστρεψε στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Λασιθίου την ΠΠΕ του συγκεκριμένου έργου με το αστείο αιτιολογικό ότι
 
 «το εν λόγω έργο δεν είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς στόχους ……». Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν κ. Υφυπουργέ να μας αποστείλετε τη σχετική θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Δ/νσης Δ6 όπως μας πληροφορείτε στο έγγραφο σας και να μας ενημερώσετε για το τι ισχύει τελικά.
 
Ειλικρινά έχουμε μπερδευτεί και δεν κατανοούμε την επαμφοτερίζουσα στάση και λειτουργία των υπηρεσιών σας η οποία δυστυχώς, παρά την καλή μας θέληση, μόνο εύρυθμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos