Ο Οδυσσέας από το Χαμόγελο του Παιδιού στον Άγιο Νικόλαο
έξω από τον Οδυσσέα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Ο “Οδυσσέας” η κινητή μονάδα αιμοληψίας από το Χαμόγελο του Παιδιού, βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, κάτω από το βλέμμα της Ευρώπης του Νίκου Κούνδουρου, συνεχίζοντας τη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε από το Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) τον δήμο Αγίου Νικολάου και το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτελώντας προτεραιότητα της διαδικτυακής καμπάνιας “Ζήσε Αθλητικά” του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ανάμεσα στις αιμοληψίες των εθελοντών, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο αντιδήμαρχος κ. Χαριτάκης, η κ. Χανιωτάκη και η κ. Μωυσάκη από τη περιφέρεια Κρήτης, ο διοικητής του νοσοκομείου, μίλησαν μέσω διαδικτύου με τον ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για το έργο που επιτελεί το Χαμόγελο σε όλη τη χώρα.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο λειτουργούσε υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos