Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης δεν ζήτησε επέμβαση της αστυνομίας
από τις αντιρρήσεις των Λασιθιωτών

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας ώστε να μην παρεμποδιστούν οι προβλεπόμενες εργασίες του αναδόχου στο εργοτάξιο του Οροπεδίου Λασιθίου για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας, δεν είναι ακριβή.

Ο Οργανισμός ουδέποτε προέβη σε τέτοια ενέργεια.

Από την αρμόδια Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων ζητήθηκε ήδη από τις αρχές Αυγούστου η συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών αποκλειστικά για να ληφθεί απόφαση η οποία αφορά τις αναγκαίες  «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – προσωρινή παράκαμψη στην περιοχή κατασκευής νοτίου μετώπου σήραγγας του έργου Ύδρευση Ηρακλείου –Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη-Έργα ενίσχυσης ταμιευτήρα Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου» σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως αναφέρεται στο έγγραφο με Α.Π. Δ6 οικ.576 σπό 7/3/2011.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. υλοποιεί αυτό το σημαντικό δημόσιο έργο αυστηρά σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο  και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ενώ δεν έχει καμία συμμετοχή σε ενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το κοινωνικό σύνολο και την τοπική κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos