Ο Πατριάρχης απονέμει τον πάπυρο

Από την απονομή

Το Παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας συνοδευόμενο από Σταυρό και αστέρι, απένειμε ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα τη Τρίτη (2/9) κατά την διάρκεια εκδήλωσης.

Κατά την επίδοση της τιμητικής διάκρισης με τον αναμνηστικό πάπυρο ο Μακαριότατος μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας σε αναγνώριση των υπηρεσιών του προς το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Παράλληλα ο κ. Θεόδωρος τόνισε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας προσφέρει σημαντικό έργο στην Κρήτη προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «γράφει ιστορία στο ιστορικό νησί μας».
Επίσης ο Μακαριότατος έκανε αναφορά στην κοπιώδη ιεραποστολική πορεία ,στις προσπάθειες που καταβάλλει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σ ολόκληρη την Αφρική, που την χαρακτήρισε ήπειρο του μέλλοντος, καθώς και στη συμβολή της Περιφέρειας στο έργο του.
«Σ ευχαριστώ φίλε Σεραφείμ –ανέφερε ο κ. Θεόδωρος- γιατί πιστεύεις και συ στο μέλλον της Μεσογείου και έχεις κατανοήσει ότι το Λιβυκό πέλαγος δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει» .

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την τιμητική διάκριση επισημαίνοντας, ότι «ερμηνεύοντας τα αισθήματα του κρητικού λαού θα είμαστε πάντα δίπλα στηρίζοντας το δύσκολο ιεραποστολικό έργο σας».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos