Από την επίσκεψηΜια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Δήμους , Πλατανιά ,Νέας Κυδωνίας και Αρμένων συζητήθηκαν σήμερα κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στους παραπάνω Δήμους ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης . Σεραφείμ Τσόκας.
Κατά την συνάντηση στον Δήμο Πλατανιά εξετάσθηκε το ο πρόβλημα των οσμών στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Γερανίου.
Ο Γ.Γ της Περιφέρειας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Απ’ ότι εξήγησαν και οι τεχνιοί έχουμε δύο θέματα. Πρώτα απ όλα έχουμε την απόσμηση η οποία θα λύσει το πρόβλημα των οσμών στον βιολογικό και έχουμε και το πρόβλημα των οσμών που διαχέονται από την αύρα που πνέει και επεκτείνει το πρόβλημα μέχρι την θάλασσα. Αυτό , όπως είπαν οι ειδικοί, μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με πυκνές δενδροφυτεύσεις στα όρια του βιολογικού. Σε αυτό θα βοηθήσουμε τον Δήμο να το κάνει…»
Στον Γενικό Γραμματέα τέθηκε και το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών στα χωριά Γεράνι και Κοντομαρί, που βρίσκονται στα όρια του βιολογικού καθαρισμύ. και που αφορούν κυρίως στην ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και σε έργα οδοποιίας.
Ο κ. Τσόκας δήλωσε: «Οι κάτοικοι θα περιμένουν από εμάς την προώθηση του σχεδίου πόλεως με πολιτική παρέμβαση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, έναν εναλλακτικό δρόμο που θα οδηγεί προς τον βιολογικό καθαρισμό προκειμένου να αποφεύγουμε τον οικιστικό ιστό, και επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν γίνει από την σημερινή χρήση του δρόμου προς τον βιολογικό καθαρισμό.»
 
Ο κ. Τσόκας επισκέφθηκε στη συνέχεια το δήμο Νέας Κυδωνίας όπου συζήτησε με το δήμαρχο για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που εκπονείται με τους όμορους δήμους, καθώς και για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο του τουρισμού και θέματα του οδικού δικτύου
Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα κατασκευής δύο κόμβων επι της νας εθνικής οδού. Πρόκειται για τον κόμβο Γαλατά, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εγκριθεί, αλλά υπάρχει καθυστέρηση στο έργο λόγω των απαλλοτριώσεων. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσόκας « οι απαλλοτριώσεις είναι πολύ ακριβές και χρονοβόρες, διότι ακολουθείται ο δικαστικός δρόμος. Η θερμή παράκληση είναι πως σε όλα αυτά τα έργα που έχουν ενταχθεί στο 3ο ΚΠΣ και είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα , να υπάρχει βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους για να προχωρούν. Το έργο θα γίνει έτσι κι αλλιώς…» Όσον αφορά στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας , αναμένεται η μελέτη από το ΥΠΕΧΔΕ.
 
Τέλος ο κ. Τσόκας επισκέφθηκε τον Δήμο Αρμένων όπου είχε σειρά επαφών με τον δήμαρχο για θέματα της περιοχής του. Στις επισκέψεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μετείχαν ο Νομάρχης Χανίων κ. Δ. Αρχοντάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos