με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό
με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό

Υπό το «βάρος» των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/4) στο Δήμο Αγίου Νικολάου η προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε :  «ανατρέπεται πλέον κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, ενώ υπονομεύονται οι μέχρι σήμερα προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει στον χώρο της  αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στα κτιριακά ζητήματα και στις ελλείψεις  που υπάρχουν στα Δ.Δ με τις προσθήκες αιθουσών τονίζοντας ότι προσπάθειες που έγιναν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ δεν απέδωσαν. Σχεδιάζαμε – πρόσθεσε- την στέγαση του Β΄Λυκείου σε οικόπεδο που υπάρχει  πλησίον του Θ.Χ.Π.Λ, το οποίο μένει ώς σκέψη μέχρις ότου δούμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στη μεγάλη δυναμική των Περιφερειακών σχολείων, τα οποία  θα πρέπει να στηριχθούν, στο πρόβλημα συστέγασης σχολείων, στο πρόγραμμα συντήρησης  σχολικών συγκροτημάτων που ήδη εκτελεί ο Δήμος, ενώ μιλώντας για την παραχώρηση κτιρίων τόσο στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης όσο και στο Τ.Ε.Ι- τη στιγμή μάλιστα που οι δημοτκές υπηρεσίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια- τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους στο νησί να εφαρμοστεί στην πράξη ο συγκρητισμός!

Yπο το «βάρος» των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/4)   στο   Δήμο Αγίου Νικολάου η προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη.
Yπο το «βάρος» των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/4) στο Δήμο Αγίου Νικολάου η προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη.

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας κ. Κωστής Κοκκίνης, κατέθεσε στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης την πρόταση του Δήμου για την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Νεάπολη,  μια πρόταση, που όπως διευκρίνησε έχει « παγώσει» μετά τις αλλαγές στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ ζήτησε  τη συνδρομή του, προκειμένου να προωθηθεί η συγκεκριμένη πρόταση παρόλο που τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση της-όπως παρατήρησε- είναι εξαιρετικά μικρά.

Την διαφορετική άποψη για την χωροθέτηση του εν λόγω σχολείου στη Νεάπολη, εξέφρασε ο δ/ντης Β/θμιας εκπαίδευσης Ν.Λασιθίου κ.Γ. Σταμέλος ο οποίος πρότεινε η συγκεκριμένη δομή να λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο τη στιγμή που διαπιστωμένα τα κτιριακά συγκροτήματα ασφυκτιούν! Το γεγονός της άρνησης να στεγαστεί και να λετουργήσει η συγκεκριμένη δομή στη Νεάπολη προκάλεσε εντύπωση στους παριστάμενους, δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή η οποία διαχρονικά έχει αναδείξει στελέχη από τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ όπως τονίστηκε  πέραν των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει η περιοχή, δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης και σε μαθητές από την όμορη περιοχή των Μαλλίων.

Ο περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης διαπίστωσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπογραμμίζοντας ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πιέσεων που δέχεται η χώρα μας, για να προσαρμοστεί στη λογική της υποτέλειας.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι  το επόμενο διάστημα θα βρεθούν λύσεις για τα γενικότερα πολιτικά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Επιθυμούμε σχολεία ανοικτά στην κοινωνία με ένα τρόπο που να μην χωρά αμφισβητήσεις- πρόσθεσε- ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης του Λασιθίου στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Κριτσωτάκης Μαν Επιστημ. Υπευθ. της Περιφεριακής Εκπαίδευσης Κρήτης, ο κ. Περικλιδάκης ΓιώργοςΣχολικός Σύμβουλος, ο κ. Μ.Μπαρμπεράκης δ/ντης Α/θμιας εκπ.Ν. Λασιθίου, ο κ.Μαμαλάκης Μ. πρόεδρος σχολικήςεπιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης, η κ. Καφφετζάκη Πόπη Δ/ντρια του 5ουδημοτικού σχολείου Αγ.Νικολάου-πρόεδρος Α/θμιας σχολικής επιτροπής και ο κ. Σπύρος Μασσάρος πρόεδρος Δημοτικής επιτροπής Παιδείας.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos